Natūralus
Autentiškas receptas nuo 1981 metų. Šis produktas yra švelnaus ir išraiškingo skonio, tirštas ir vientisos kreminės konsistencijos. Jo gamyboje naudojamos žaliavos – aukščiausius kokybės standartus atitinkančius reikalavimus. Nenaudojamas krakmolas, konservantai bei kiti dirbtiniai preidai tokie, kaip dažikliai ar saldikliai. Dera su įvairiais žuvies, paukštienos patiekalais, tinka mišrainėms, salotoms gaminti. Puikus būdas pagardinti kasdienius patiekalus.
Klasikinis
Pirmas autentiškas receptas Lietuvoje nuo 1981 m. Šis produktas yra riebus – sodraus ir išraiškingo skonio, gelsvo atspalvio ir kreminės konsistencijos. Gamyboje naudojamas aukščiausios kokybės žaliavos ir saulėgražų aliejus, gausus vitamino E, stiprinančio imuninę sistemą ir lėtinančio senėjimą. Tinka įvairiems patiekalams gardinti, salotoms, mišrainėms, mėsainiams ir sumuštiniams gaminti, marinatui.
Šventiniai receptai

Brokolių ir pupelių salotos
• 300 g brokolių
• 200 g konservuotų pupelių
• 5 nedideli virti burokėliai
• 100 g „Vilniaus“ majonezo „Natūralus“
• 1 šaukštas „Vilniaus“ originalaus garstyčių recepto majonezo
• 1 citrina druska
• juodieji pipirai (pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Brokolius supjaustykite stambesniais gabalėliais ir nuplikykite – užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 1 min., nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Brokoliai liks traškūs, bet bus šiek tiek minkštesni. Suberkite nusunktas pupeles ir burokėlius, apšlakstykite majonezo padažu: sumaišykite majonezą, garstyčias, šiek tiek citrinos ir prieskonių.
Skanaus!



Špinatų, porų ir kiaušinių salotos
• 4 didelės saujos špinatų (šviežių)
• 0,5 poro 4 kiaušiniai (kietai virti)
• 1 agurkas (šviežias)
• 50 g „Vilniaus“ majonezo „Natūralus“
• druska, juodieji pipirai (pagal skonį)

Špinatus ir porus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siauromis juostomis. Susmulkinkite agurką ir virtus kiaušinius. Visas dalis sumaišykite dubenyje su majonezu „Natūralus“. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Patiekite su juoda duona.
Skanaus!


Šventinis karbonadas
• 400 g kiaulienos karbonado
• 100 g „Vilniaus“ majonezo „Klasikinis“
• 2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių
• 2 šaukštai kapotų šviežių kalendrų
• 2 česnako skiltelės (smulkiai pjaustytos)
• 1 šaukštelis maltos aitriosios paprikos

Dubenyje sumaišykite majonezą „Klasikinis“, citrinų sultis, kalendrą, aitriąją papriką. Pusę šio mišinio atidėkite. Kiaulieną supjaustykite (1,5–2 cm) storio bryzais. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite karbonadus apversdami ir dažnai aptepdami majonezo mišiniu, kol suminkštės. Iškeptus karbonadus patiekite su likusiu majonezo mišiniu.
Skanaus!


Suktinukai su kumpiu
• 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
• 300 g rūkyto kumpio
• 100 g fermentinio sūrio
• 50 g „Vilniaus“ majonezo „Klasikinis“
• 1 sauja špinatų (šviežių)
• druska, juodieji pipirai (pagal skonį)

Kumpį supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite. Įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepkite smulkintus špinatus, kol suminkštės (2–3 min). Ant sluoksniuotos tešlos sudėkite špinatus, kumpį, sukrėskite majonezą „Klasikinis“, sūrį ir prieskonius. Susukite. Kepkite (20–25 min.) orkaitėje (180 °C).
Skanaus!


Silkė tešloje
• 500 g silkių filė
• 200 ml tamsaus alaus
• 200 g kvietinių miltų
• 100 g majonezo „Vilnius“
• 1 kiaušinis
• druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
• šiek tiek žuvies prieskonių

Silkes supjaustykite gabaliukais. Į dubenį supilkite alų, įmuškite kiaušinį, įberkite miltų, druskos, pipirų bei žuvies prieskonių ir gerai išplakite. Jei reikia, miltų dar įberkite, kad tešla sutirštėtų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Silkės gabaliukus voliokite tešloje ir apkepkite iš abiejų pusių. Iškeptą silkę pagardinkite majonezu „Vilnius“.
Skanaus!


Jautienos eskalopas
• 500–600 g jautienos (nugarinė, kumpis)
• 1 šaukštelis druskos
• 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
• 2 šaukštai kvietinių miltų
• 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 160 ml vandens • 1 šaukštelis cukraus
• 100 g majonezo „Vilnius“

Mėsą nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite 0,5–1 cm storio bryzais. Jautieną uždenkite plėvele ir pamuškite mėsos muštuku. Paruoštus jautienos bryzus ištrinkite druskos ir pipirų mišiniu, pavoliokite miltuose ir nukratykite jų perteklių. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Bryzus kepkite iš abiejų pusių po 1 min. Mėsa turi parusti. Apkeptą mėsą išimkite, o į keptuvę supilkite vandenį, suberkite cukrų, sukrėskite majonezą, maišydami (5 min.) pavirkite, kol padažas sutirštės. Į padažą sudėkite mėsą, ją vartykite, kad gerai pasidengtų padažu. Padažą galite pagardinti balzaminiu actu. Patiekite į stalą su bulvėmis, ryžiais arba kitu mėgstamu garnyru.
Skanaus!


„Naminė“ silkė
• 200 g silkių filė
• 100 g „Vilniaus“ majonezo su grybais „Naminis“
• 1 raugintas agurkas
• 1 svogūnas

Silkių filė supjaustykite gabaliukais. Sudėkite į indą. Smulkiai supjaustykite raugintą agurką, sumaišykite su majonezu „Naminis“ ir mase užtepkite paruoštą silkę.
Skanaus!


Greiti bulviniai blynai
• 5 (didelės) bulvės
• 2 svogūnai
• 300 g maltos mėsos (kiaulienos)
• 1 kiaušinis
• druskos, maltų pipirų (pagal skonį)
• aliejaus (kepti)
• 100 g „Vilniaus“ majonezo „Naminis“

Bulves nulupkite. Bulves kartu su svogūnais sutarkuokite smulkia trintuve. Šiek tiek nuspauskite. Maltą mėsą truputį apkepkite sausoje keptuvėje. Į tarkius sudėkite keptą mėsą, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, formuokite blynus. Iškeptus blynus pagardinkite „Vilniaus“ majonezu „Naminis“.
Skanaus!
