VELYKINIAI FARŠIRUOTI KIAUŠINIAI

Ingredientai:

5 kiaušiniai
3 šaukštai majonezo “Vilnius”
2 šaukštai Vilniaus “Originalaus garstyčių recepto”
2 šaukštai saldžiai marinuoto smulkinto agurko
1 šaukštas kepsnių padažo
1 šaukštas paprikos
1 šaukštas džiovintų krapų, petražolių
šiek tiek maltų juodujų pipirų ir druskos

1 raudonas svogūnas
2 žalieji svogūnai

PARUOŠIMO BŪDAS:

Sudėkite kiaušinius į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite 8 min.. Po to išimkite kiaušinius ir atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nulupkite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymo. Supjaustykite trynius, baltymus perpjautus pusiau sudėkite į lėkštę.
Sumaišykite kiaušinio trynius, majonezą “Vilnius”, Vilniaus “Originalaus garstyčių receptą”, saldžiųjų marinuotų agurkų, kepsnių padažą, papriką, petražoles ir krapus. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Sudėkite į kiaušinio baltymus .
Prieš patiekdami pabarstykite kajeno pipirais.

Skanaus!

VIŠTIENOS SALOTOS SU CUKINIJA

Ingredientai:

2 vištienos krūtinėlės
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 cukinijos
3 pomidorai
100g pupelių iš skardinės
50g juodų alyvuogių
100g tarkuoto parmezano sūrio

2 kietai virti kiaušiniai
50g neriebios varškės
2 šaukštai salsa padažo
150g majonezo “Vilnius”
šiek tiek maltų juodujų pipirų
ir druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

Vištienos krūtinėles pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Kepkite vištienos krūtinėles 5-10 min.. Iškeptą vištieną supjaustykite ir perkelkite į dubenį. Keptuvėje, ant alyvuogių aliejaus kepkite cukinijas 5 min. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Sumaišykite cukiniją, pomidorus, pupeles, alyvuoges, parmezano sūrį, varškę, kiaušinius ir vištieną su majonezu “Vilnius” ir salsa padažu.

Skanaus!

VELYKINIS “ZUIKIS”

Ingredientai:

500g maltos kalakutienos
1 kiaušinis
1 susmulkintas svogūnas
100g pieno
100g džiovintų duonos trupinių
2 šaukštai rudojo cukraus
150g Viniaus “Tradicinis” pomidorų padažas
150g majonezo “Vilnius”
šiek tiek maltų juodujų pipirų ir druskos
2 šaukštai Vilniaus “Originalaus garstyčių recepto”

PARUOŠIMO BŪDAS:

Įkaitinkite orkaitę iki (175°C). Dideliame dubenyje sumaišykite kalakutieną, kiaušinį, svogūną, pieną ir duonos trupinius. Pagardinkite druska ir pipirais.
Ištepkite kepimo skardą riebalais, ir sudėkite mėsos masę.
PADAŽAS. Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, Vilniaus “Originalaus garstyčių receptą” ir Viniaus “Tradicinis” pomidorų padažą. Gerai išmaišykite ir užpilkite ant mėsos pyrago. Kepkite 1val. (175°C). Pagardinkite majonezu “Vilnius”.

Skanaus!

NAMINĖS SALOTOS

Ingredientai:

5 bulvės
150g Vilniaus majonezo “Naminis”
2 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio
100g Vilniaus “Originalaus garstyčių recepto”
4 šaukštai sidro acto
½ šaukšto kajeno pipirų
½ šaukšto druskos
¼ šaukšto maltų juodųjų pipirų
¼ šaukšto paprikos

1 raudonas svogūnas
2 žalieji svogūnai

PARUOŠIMO BŪDAS:

Išvirkite bulves, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Dideliame dubenyje sumaišykite Vilniaus majonezą “Naminis”, parmezano sūrį, Vilniaus “Originalus garstyčių receptas”, actą, kajeno pipirus, druską, juoduosius pipirus ir papriką. Sudėkite bulves, raudonojį svoguną ir žaliuosius svogūnus. Viską sumašykite.

Skanaus!

ANTROS DIENOS KUMPIO SALOTOS

Ingredientai:

Po pirmos dienos švenčių paprastai lieka nemažai maisto,
tai mūsų rekomendacija, kaip jį panaudoti.

300g kubeliais supjaustyto kepto kumpio
1 smulkiai supjaustytas salieras
1 smulkiai supjaustytas raudonas svogūnas
100g Vilniaus majonezo “Naminis”
1 šaukštas susmulkinto, džiovinto rozmarino
1 suplėšyta romėniška salota

PARUOŠIMO BŪDAS:

Dideliame dubenyje sumaišykite kumpį, salierą ir raudonąjį svogūną. Įpilkite Vilniaus majonezo “Naminis”, rozmarino ir išmaišykite. Kumpio mišinį palaikykite šaldytuve 1 val. Sudeliokite salotas į dubenį. Ant salotų sudėkite kumpio mišinį.

Skanaus!

MĖSOS KROKETAI

Ingredientai:

1 šaukštas sviesto
100g susmulkinto svogūno
½ šaukšto česnako miltelių
250g maltos kiaulienos
250g maltos jautienos
100g susmulkinto čederio sūrio
200g džiūvėsėlių
4 kiaušiniai
200g aliejaus kepimui
50g vandens

100g Vilniaus majonezo “Naminis”
100g Vilniaus pamidorų padažo “Naminis”.
šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

Ištirpinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies. Įmaišykite svogūną ir česnako miltelius, apkepkite apie 10 min., kad suminkštėtų. Viską supylkite į didelį dubenį. Įmaišykite maltą jautieną ir kiaulieną, čederio sūrį ir džiūvėsėlius. Suplakite 3 kiaušinius ir įmaišykite į mėsos mišinį. Pabarstykite druska ir pipirais. Iš mėsos mišinio padarykite golfo dydžio kamuoliukus. Kaitinkite augalinį aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Paskirstykite likusius džiūvėsėlius ant lėkštės. Dideliame dubenyje išplakite 1 kiaušinį, įmaišykite vandenį. Įmerkite mėsos kamuoliukus į kiaušinių mišinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Atsargiai įdėkite mėsos kamuoliukus į karštą aliejų, kepkite kol paruduos. Pagardinkite Vilniaus majonezu “Naminis”, Vilniaus pamidorų padažu “Naminis”.

Skanaus!

ORIGINALŪS KRABAI

Ingredientai:

4 tortilijų lakštai
400 g krabų mėsos
150g Vilniaus majonezo “Originalus”
1 raudona paprika
2 avokadai
100 g smulkiai supjaustytų salotų
2 šaukštai žalių petražolių
½ šaukšto maltų juodųjų pipirų ir druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

Krabų mėsą supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite supjaustytas salotas, petražoles, Vilniaus majonezą “Originalus” ir sumaišykite. Ant tortilijos lakštų dėkite krabų mėsos masę, supjaustytas paprikas ir avokadus. Pagardinkite prieskoniais ir standžiai susukite.

Skanaus!

ŠVENTINIS BURGERIS

Ingredientai:

1 šaukštas augalinio aliejaus
500g kiaulienos mentės
50g barbekių padažo
50g obuolių sidro acto
50g vištienos sultinio
20g rudo cukraus
1 šaukštas Vilniaus “Originalaus garstyčių recepto”
1 šaukštas Vorčesterio padažo
1 šaukštas čili miltelių
2 didelės česnako skiltelės
1 ½ šaukšto džiovintų čiobrelių
8 mėsainių bandelės

1 didelis raudonas svogūnas
150g Vilniaus majonezo “Originalus”
2 šaukštai sviesto
šiek tiek maltų juodujų pipirų ir druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

Pakaitinkite aliejų puode. Įdėkite kiaulienos kepsnį, užpilkite barbekių padažu, obuolių sidro actu ir vištienos sultiniu. Įmaišykite rudąjį cukrų, garstyčias, Vorčesterio padažą, čili miltelius, svogūną, česnaką ir čiobrelius. Virkite 5–6 val. (110°C)., kol kepsnys lengvai smulkinsis. Išimkite kepsnį ir susmulkinkite mėsą dviem šakutėmis. Susmulkintą kiaulieną grąžinkite į puodą ir sumaišykite su sultimis. Mėsainių bandeles sutepkite sviestu. Apskrudinkite bandeles keptuvėje, kol pagels. Sutepkite Vilniaus majonezu “Originalus”, šaukštu įdėkite kiaulienos, perklokite raudonu svogūnu.

Skanaus!"

JAUTIENOS KEPSNYS

Ingredientai:

1 kg jautienos
1 šaukštas druskos
1 šaukštas maltų pipirų
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai Vorčesteršyro padažo
2 šaukštai citrinos sulčių
4 skiltelės česnako
150g Vilniaus majonezo “Originalus”

2 šaukštai Vilniaus “Originalaus garstyčių recepto”

PARUOŠIMO BŪDAS:

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir įdėkite į plastikinį maišiuką. Visus ingredientus, išskyrus majonezą, suplakite ir užpilkite mėsą, maišiuką užsandarinkite ir palikite šaltai marinuotis 24 val.. Progai esant, kas keletą valandų mėsą maišiuke vis pavartykite, kad marinuotusi tolygiai. Įkaitinkite orkaitę iki 165°C. Ištraukite mėsą ir apvalykite nuo marinato. Dėkite mėsą į orkaitę. Mėsos viršų apibarstykite maltais pipirais. Kepkite apie 40-60 min. Iškepusią mėsą palikite 10-15 min. "pailsėti" kambario temperatūroje. Pjaustykite kepsnį plonais griežinėliais, statmenai plaušams. Patiekite su Vilniaus majonezu “Originalus”.

Skanaus!