

Margučių raštai simbolizuoja Šv. Velykas ir ateinantį pavasarį. PIRMAS LIETUVIŠKAS majonezas VILNIUS neatsiejama mūsų tradicinio, švenčių stalo dalis.




Tradicinės salotos su
rūkyta vištiena

SUDEDAMOSIOS DALYS:
1 romaninė salota,
600 g karštai rūkytų vištų ketvirčių,
1 poras,
100 g majonezo VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS,
1 sauja saulėgrąžų,
1 pundelis svogūnų laiškų,
druskos, pipirų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
įkaitinkite sausą keptuvę, suberkite saulėgrąžas ir pakepkite apie 3 min. Salotas supjaustykite, porą – griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite. Vištų ketvirčių mėsą nupjaukite nuo kaulų. Mėsą supjaustykite juostelėmis. Į dubenį dėkite romaninę salotą, vištieną, porą, svogūno laiškus, lukštentas saulėgrąžas, majonezo, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Skanaus.
Kepsnys su lašiša
SUDEDAMOSIOS DALYS:
800–900 g lašišos filė,
1 š. alyvuogių aliejaus,
1 nutarkuotos citrinos žievelės,
1 š. citrinos sulčių,
2 česnako skiltelės,
druskos, pipirų.
ĮDARUI:
50 g sviesto,
1 svogūnas,
3 česnako skiltelės,
200 g špinatų,
druskos, pipirų,
šviežių krapų,
50 g kietojo sūrio,
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 kiaušinis,
200 g majonezo VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS.

PARUOŠIMO BŪDAS:
įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos žieveles, citrinų sultis, česnako skilteles, druską ir pipirus. Mišiniu ištepkite lašišos filė. Atidėkite į šalį, kol paruošite įdarą. Ruoškite špinatų kremą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir maišydami kepkite 2–3 min. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar 1 min. Sudėkite smulkintus špinatų lapelius ir maišydami pakepinkite, kol sukris. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Atvėsinkite. Špinatų mišinį sumaišykite su smulkintais krapais, tarkuotu kietuoju sūriu. Pasiruoškite du sluoksniuotos tešlos lakštus. Pirmąjį tešlos lakštą sutepkite špinatų ir sūrio įdaro. Palikite švarius 3 cm kraštelius iš visų pusių. Ant įdaro dėkite lašišos filė. Tešlos kraštelius aptepkite lengvai išplaktu kiaušiniu. Lašišos viršų aptepkite likusiu špinatų kremu ir uždenkite antruoju tešlos lakštu. Kraštelius kruopščiai užspauskite pirštais ar šakutės dantukais. Viršų aptepkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite 25–30 min., kol lašiša bus iškepusi, o tešla – apskrudusi. Išimkite iš orkaitės, leiskite kelias min. atvėsti. Pagardinkite majonezu VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS. Skanaus.
Brokolių, žiedinių kopūstų ir sūrio salotos
SUDEDAMOSIOS DALYS:
200 g brokolių,
200 g žiedinių kopūstų,
300 g konservuotų kukurūzų,
200 g čederio sūrio,
200 g morkų,
100 g šaltai rūkytos šoninės,
1 rausvasis svogūnas.
PADAŽUI:
120 g majonezo VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS,
2 š. citrinų sulčių,
1 š. Dižono garstyčių,
druskos, juodųjų pipirų.
PATIEKIANT:
1 saujelė svogūnų laiškų.



PARUOŠIMO BŪDAS:
supjaustykite brokolį, svogūną ir žiedinį kopūstą, morką ir sūrį sutarkuoti burokine tarka. Kukurūzus nusunkti. Viską sudėti į dubenį. Įkaitinkite keptuvę, suberkite šoninę ir kepkite 5 min. ant vidutinės kaitros, kol taps traški, tuomet sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Padažui į dubenėlį dėkite majonezą, garstyčias, įpilkite citrinų sultis, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Paruoštą padažą sukrėskite į dubenį su daržovėmis, suberkite šoninę. Viską gerai išmaišykite. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais. Skanaus.

Tradicinės salotos su rūkyta vištiena
SUDEDAMOSIOS DALYS:
1 romaninė salota,
600 g karštai rūkytų vištų ketvirčių,
1 poras,
100 g majonezo VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS,
1 sauja saulėgrąžų,
1 pundelis svogūnų laiškų,
druskos, pipirų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
įkaitinkite sausą keptuvę, suberkite saulėgrąžas ir pakepkite apie 3 min. Salotas supjaustykite, porą – griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite. Vištų ketvirčių mėsą nupjaukite nuo kaulų. Mėsą supjaustykite juostelėmis. Į dubenį dėkite romaninę salotą, vištieną, porą, svogūno laiškus, lukštentas saulėgrąžas, majonezo, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Skanaus.

Kepsnys su lašiša
SUDEDAMOSIOS DALYS:
800–900 g lašišos filė,
1 š. alyvuogių aliejaus,
1 nutarkuotos citrinos žievelės,
1 š. citrinos sulčių,
2 česnako skiltelės,
druskos, pipirų.
ĮDARUI:
50 g sviesto,
1 svogūnas,
3 česnako skiltelės,
200 g špinatų,
druskos, pipirų,
šviežių krapų,
50 g kietojo sūrio,
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 kiaušinis,
200 g majonezo VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS.
PARUOŠIMO BŪDAS:
įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos žieveles, citrinų sultis, česnako skilteles, druską ir pipirus. Mišiniu ištepkite lašišos filė. Atidėkite į šalį, kol paruošite įdarą. Ruoškite špinatų kremą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir maišydami kepkite 2–3 min. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar 1 min. Sudėkite smulkintus špinatų lapelius ir maišydami pakepinkite, kol sukris. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Atvėsinkite. Špinatų mišinį sumaišykite su smulkintais krapais, tarkuotu kietuoju sūriu. Pasiruoškite du sluoksniuotos tešlos lakštus. Pirmąjį tešlos lakštą sutepkite špinatų ir sūrio įdaro. Palikite švarius 3 cm kraštelius iš visų pusių. Ant įdaro dėkite lašišos filė. Tešlos kraštelius aptepkite lengvai išplaktu kiaušiniu. Lašišos viršų aptepkite likusiu špinatų kremu ir uždenkite antruoju tešlos lakštu. Kraštelius kruopščiai užspauskite pirštais ar šakutės dantukais. Viršų aptepkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite 25–30 min., kol lašiša bus iškepusi, o tešla – apskrudusi. Išimkite iš orkaitės, leiskite kelias min. atvėsti. Pagardinkite majonezu VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS. Skanaus.


Brokolių, žiedinių kopūstų ir sūrio salotos
SUDEDAMOSIOS DALYS:
200 g brokolių,
200 g žiedinių kopūstų,
300 g konservuotų kukurūzų,
200 g čederio sūrio,
200 g morkų,
100 g šaltai rūkytos šoninės,
1 rausvasis svogūnas.
PADAŽUI:
120 g majonezo VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS,
2 š. citrinų sulčių,
1 š. Dižono garstyčių,
druskos, juodųjų pipirų.
PATIEKIANT:
1 saujelė svogūnų laiškų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
supjaustykite brokolį, svogūną ir žiedinį kopūstą, morką ir sūrį sutarkuoti burokine tarka. Kukurūzus nusunkti. Viską sudėti į dubenį. Įkaitinkite keptuvę, suberkite šoninę ir kepkite 5 min. ant vidutinės kaitros, kol taps traški, tuomet sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Padažui į dubenėlį dėkite majonezą, garstyčias, įpilkite citrinų sultis, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Paruoštą padažą sukrėskite į dubenį su daržovėmis, suberkite šoninę. Viską gerai išmaišykite. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais. Skanaus.



Šis lietuviškas riebus majonezas – sukurtas vertinantiems išraiškingą ir sodrų naminio majonezo skonį. Skonį, kuris kuria šventę!




Įdaryti kiaušiniai
su krevetėmis

SUDEDAMOSIOS DALYS:
4 kiaušiniai (virti),
8 krevetės (marinuotos),
100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto),
1 š. česnako miltelių,
50 g majonezo NAMINIS,
50 g graikiško jogurto,
1 š. garstyčių,
druskos, juodųjų pipirų,
petražolių (arba kitų žalumynų).
PARUOŠIMO BŪDAS:
virtus kiaušinius perpjaukite pusiau. Trynius išimkite ir sutarkuokite. Tarkuotą sūrį, česnako miltelius, juoduosius pipirus, susmulkintus krapus suberkite į dubenį su kiaušinių tryniais. Įdėkite majonezą, jogurtą, garstyčias ir gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus įdarykite mase, ant viršaus uždėkite po krevetę. Papuoškite žalumynais. Skanaus.

Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“
SUDEDAMOSIOS DALYS:
3 didesnės vištos krūtinėlės,
70 g stambių džiūvėsėlių,
6 riekelės kumpio,
6 riekelės sūrio,
2 kiaušiniai,
2 š. pieno,
druskos, juodųjų pipirų,
aliejaus,
100 g majonezo NAMINIS.

PARUOŠIMO BŪDAS:
orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Vištienos krūtinėles perpjaukite perpus. Krūtinėlės puseles pamuškite mėsos muštuku ir išploninkite iki maždaug pusės centimetro storio. Pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų. Ant vištienos dėkite po riekelę kumpio ir sūrio. Susukite į suktinuką ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Į vieną dubenėlį suberkite miltus, antrą – plaktus kiaušinius su dviem šaukštais pieno, į trečią – džiūvėsėlius. Kiekvieną suktinuką apvoliokite miltuose. Merkite į kiaušinių plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose. Suktinukus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Apipurkškite aliejumi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol suktinukai gražiai apskrus. Suktinuko viduryje temperatūra turi siekti 70 °C. Pagardinkite majonezu NAMINIS. Skanaus.
Velykinis kiaulienos
kumpis
SUDEDAMOSIOS DALYS:
2 kg kiaulienos kumpio,
1 svogūnas,
1 morka,
1 salieras,
1 šakelė rozmarino,
2 lauro lapai,
druskos, pipirų,
200 g majonezo NAMINIS.
GLAZŪRAI:
85 g medaus,
50 g rudojo cukraus,
50 g apelsinų sulčių,
1,5 š. garstyčių.



PARUOŠIMO BŪDAS:
suriškite kumpį virvele, kad virdamas išlaikytų formą. Į puodą sudėkite pjaustytą svogūną, morką, saliero stiebą, rozmarino šakelę, lauro lapelius, saują pipirų. Dėkite kumpį ir užpilkite vandeniu. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir palikite lėtai virti 1 val. 30 min. Kol kumpis verda, paruoškite glazūrą. Medų, rudąjį cukrų, apelsinų sultis ir garstyčias sudėkite į puodą. Virš vidutinės ugnies maišykite, kol produktai ištirps ir sutirštės. Išvirusį kumpį išimkite iš sultinio ir nupjaukite odą ,bet riebalų sluoksnį palikite. Riebalų sluoksnio paviršiuje peiliu įpjaukite rombus. Kepimo skardą išklokite folija, ant jos dėkite kumpį, apteptą paruošta glazūra. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūros 15 min. Išimkite iš orkaitės, aptepkite likusia glazūra ir kepkite dar 30 min. Iškepę kumpį, leiskite jam 15 min. pastovėti ir tik tuomet supjaustykite riekelėmis. Pagardinkite majonezu NAMINIS. Skanaus.

Įdaryti kiaušiniai su krevetėmis
SUDEDAMOSIOS DALYS:
4 kiaušiniai (virti),
8 krevetės (marinuotos),
100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto),
1 š. česnako miltelių,
50 g majonezo NAMINIS,
50 g graikiško jogurto,
1 š. garstyčių,
druskos, juodųjų pipirų,
petražolių (arba kitų žalumynų).
PARUOŠIMO BŪDAS:
virtus kiaušinius perpjaukite pusiau. Trynius išimkite ir sutarkuokite. Tarkuotą sūrį, česnako miltelius, juoduosius pipirus, susmulkintus krapus suberkite į dubenį su kiaušinių tryniais. Įdėkite majonezą, jogurtą, garstyčias ir gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus įdarykite mase, ant viršaus uždėkite po krevetę. Papuoškite žalumynais. Skanaus.


Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“
SUDEDAMOSIOS DALYS:
3 didesnės vištos krūtinėlės,
70 g stambių džiūvėsėlių,
6 riekelės kumpio,
6 riekelės sūrio,
2 kiaušiniai,
2 š. pieno,
druskos, juodųjų pipirų,
aliejaus,
100 g majonezo NAMINIS.
PARUOŠIMO BŪDAS:
orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Vištienos krūtinėles perpjaukite perpus. Krūtinėlės puseles pamuškite mėsos muštuku ir išploninkite iki maždaug pusės centimetro storio. Pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų. Ant vištienos dėkite po riekelę kumpio ir sūrio. Susukite į suktinuką ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Į vieną dubenėlį suberkite miltus, antrą – plaktus kiaušinius su dviem šaukštais pieno, į trečią – džiūvėsėlius. Kiekvieną suktinuką apvoliokite miltuose. Merkite į kiaušinių plakinį, apvoliokite džiūvėsėliuose. Suktinukus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Apipurkškite aliejumi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol suktinukai gražiai apskrus. Suktinuko viduryje temperatūra turi siekti 70 °C. Pagardinkite majonezu NAMINIS. Skanaus.


Velykinis kiaulienos kumpis
SUDEDAMOSIOS DALYS:
2 kg kiaulienos kumpio,
1 svogūnas,
1 morka,
1 salieras,
1 šakelė rozmarino,
2 lauro lapai,
druskos, pipirų,
200 g majonezo NAMINIS.
GLAZŪRAI:
85 g medaus,
50 g rudojo cukraus,
50 g apelsinų sulčių,
1,5 š. garstyčių.

PARUOŠIMO BŪDAS:
suriškite kumpį virvele, kad virdamas išlaikytų formą. Į puodą sudėkite pjaustytą svogūną, morką, saliero stiebą, rozmarino šakelę, lauro lapelius, saują pipirų. Dėkite kumpį ir užpilkite vandeniu. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir palikite lėtai virti 1 val. 30 min. Kol kumpis verda, paruoškite glazūrą. Medų, rudąjį cukrų, apelsinų sultis ir garstyčias sudėkite į puodą. Virš vidutinės ugnies maišykite, kol produktai ištirps ir sutirštės. Išvirusį kumpį išimkite iš sultinio ir nupjaukite odą ,bet riebalų sluoksnį palikite. Riebalų sluoksnio paviršiuje peiliu įpjaukite rombus. Kepimo skardą išklokite folija, ant jos dėkite kumpį, apteptą paruošta glazūra. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūros 15 min. Išimkite iš orkaitės, aptepkite likusia glazūra ir kepkite dar 30 min. Iškepę kumpį, leiskite jam 15 min. pastovėti ir tik tuomet supjaustykite riekelėmis. Pagardinkite majonezu NAMINIS. Skanaus.