TIKRAS
LIETUVIŠKAS
SKONIS

ŠVENTINIAI RECEPTAI

Velykinės šviežių daržovių salotos

SUDEDAMOSIOS DALYS:
1 brokolis,
3 kietai virti kiaušiniai,
2 agurkai,
2 avokadai,
3 šaukštai majonezo „VILNIUS“,
100 g žaliųjų žirnelių,
1 citrina,
pagal skonį juodųjų pipirų ir druskos.

PARUOŠIMO BŪDAS
brokolį išskirstykite žiedynais, gerai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Kiaušinius perpjaukite išilgai į keturias dalis ir tada dar supjaustykite riekelėmis. Agurkus perpjaukite išilgai perpus ir tada dar supjaustykite riekelėmis. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, išskobkite minkštimą ir supjaustykite riekelėmis. Į indą dėkite paruoštus brokolius, agurkus, kiaušinius, avokadus ir žirnelius. Pagardinkite majonezu „VILNIUS“, druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite. Skanaus!

Įdarytos kalakuto krūtinėlės

SUDEDAMOSIOS DALYS:
2 kalakuto krūtinėlės,
150 g fermentinio sūrio,
20 smidrų.
MARINATUI:
80 ml grietinėlės,
3 šaukštai sojų padažo,
3 skiltelės česnako,
1 šaukštas garstyčių,
2 šaukštai majonezo „NAMINIS“,
1 šaukštelis maltos paprikos,
pagal skonį juodųjų pipirų ir druskos

PARUOŠIMO BŪDAS
marinatui į dubenį supilkite grietinėlę, sojų padažą, įkrėskite garstyčių, majonezo „NAMINIS“, įberkite druskos ir pipirų, maltos paprikos ir išmaišykite. Kalakuto krūtinėles perpjaukite pusiau ir turėsite 4 dalis. Per kalakuto krūtinėlės plotį padarykite 4–5 įpjovas (neįpjaukite iki galo). Krūtinėles sudėkite į dubenį su marinatu ir palikite marinuotis. Po 30 minučių krūtinėles sudėkite į kepimo indą. Į įpjovas sukiškite smulkintus smidrus ir fermentinį sūrį. Maždaug pusvalandį kepkite iki 200 °C temp. įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Traškūs vištienos sparneliai

SUDEDAMOSIOS DALYS:
1 kg vištos sparnelių vidurinių dalių,
3 šaukštai kukurūzų miltų,
1 šaukštelis vištienos prieskonių,
1 šaukštelis maltos rūkytos paprikos,
druskos ir pipirų,
50 g kepsnių padažo.
Padažui:
50 g mėlynojo pelėsinio sūrio,
200 g graikiško jogurto,
50 g majonezo „VILNIUS“,
druskos ir pipirų,
šiek tiek česnakų laiškų.

PARUOŠIMO BŪDAS
kukurūzų miltus sumaišykite su prieskoniais. Sparnelius pavoliokite miltuose su prieskoniais ir išdėliokite ant kepimo skardos. Sparnelius 30 minučių kepkite iki 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu. Tada sparnelius patepkite kepsnių padažu ir palikite dar 10 minučių iki 190 °C temp. įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu. Kol sparneliai kepa, pasiruoškite padažą iš visų sumaišytų sudedamųjų dalių. Skanaukite sparnelius su padažu ir traškiomis morkytėmis. Skanaus!

TIKRAS
LIETUVIŠKAS
SKONIS

ŠVENTINIAI RECEPTAI

Netikras zuikis su kiaušiniais

SUDEDAMOSIOS DALYS:
1 kg kiaulienos, jautienos faršo,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
2 piene išmirkytos baltos duonos riekelės,
3 kiaušiniai (vienas – nevirtas, 2 – virti),
3 šaukštai aliejaus,
1 šaukštelis čiobrelių,
1 šaukštelis mairūno, 1 šaukštelis maltos paprikos, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

PARUOŠIMO BŪDAS
faršą sukrėskite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite piene išmirkytas baltos duonos riekeles (minkštimą be plutelės), suberkite prieskonines žoleles ir tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišykite. Į masės vidurį įdėkite 2 virtus kiaušinius. Netikrą zuikį sudėkite į kepimo formą. Apliekite keliais šaukštais aliejaus ir 180–200 °C temp. Įkaitintoje orkaitėje kepkite 1 val. 15 min., kol kepinio paviršius paruduos. Skanaus!

Salotos su pekininiais kopūstais ir silke

SUDEDAMOSIOS DALYS:
150 g pekininių kopūstų,
1 pomidoras,
1 agurkas,
250 g smulkintos silkės su aliejumi,
druskos ir maltų juodųjų pipirų,
100 g konservuotų kukurūzų,
50 g majonezo „NAMINIS“,
2 kietai virti kiaušiniai.

PARUOŠIMO BŪDAS
susmulkinkite salotų lapus. Į dubenį sudėkite susmulkintus salotų lapus, smulkintą silkę ir griežinėliais pjaustytas daržoves. Suberkite nusausintus kukurūzus ir smulkiai supjaustytus kietai virtus kiaušinius. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite majonezu „NAMINIS“, druska ir pipirais. Galima pašlakstyti citrinos sultimis. Skanaus!

Šventinės salotos

SUDEDAMOSIOS DALYS:
100 g rūkytos lašišos filė,
100 g majonezo „NAMINIS“,
100 g marinuotų žirnelių,
1 raudonasis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
druskos ir maltų juodųjų pipirų.
PAGRINDUI:
200 g sluoksniuotos tešlos.

PARUOŠIMO BŪDAS
atitirpinkite, iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais tešlą. Juos sudėkite į keksiukų formas. Maždaug 12 minučių kepkite iki 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje. Lašišą ir svogūną supjaustykite kubeliais. Pagardinkite žirneliais, pipirais, druska, krapais ir majonezu „NAMINIS“, įspauskite česnako skilteles. Viską išmaišykite. Masę sukrėskite į krepšelius. Skanaus!