velykiniai receptai

Vištienos krūtinėlė su sūriu

INGREDIENTAI:

• 600 g vištienos krūtinėlės
• 90 g besilydančio sūrio
• 50 g majonezo „Vilnius“
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 1 šaukštas citrinų sulčių
• 1 šaukštelis provanso žolelių
• 1 šaukštelis persilado prieskonių
• 1 šaukštelis paprikos miltelių
• 2 skiltelės česnako
• 1 pundelis petražolių
• druska, juodieji pipirai (pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Sudėkite vištieną į dubenį. Užpilkite alyvuogių aliejaus, majonezo „Vilnius,“ berkite provanso žoleles, persilado prieskonius, papriką, pipirus ir druską. Įspauskite citrinos sultis ir 2 skilteles česnako. Įtrinkite krūtinėles prieskoniais, kad tolygiai pasidengtų. Palikite pastovėti 15-20 minučių kambario temperatūroje. Sudėkite vištienos krūtinėles kepimo indą. Kepkite orkaitėje 15 minučių, 220°C temperatūroje. Ant viršaus užberkite tarkuotą sūrį ir apkepkite dar 5-10 minučių. Patiekite su keptomis bulvėmis ir žalumynais.

Skanaus!

Keptas Kiaušinis Paprikoje

Ingredientai 2 porcijoms:

• 2 varpiniai raudoni pipirai
• 2 kiaušiniai
• 2 šaukštai tarkuoto Parmezano
• 0,5 šaukštai aliejaus
• 2 šaukštai majonezo „Vilnius“
• druska, juodieji pipirai (pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Nuplaukite papriką, pašalinkite sėklas ir perpjaukite pusiau. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite paprikas. Kiekvieną papriką, pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite parmezanu, majonezu „Vilnius“, o ant viršaus įmuškite po 1 kiaušinį ir uždengę apkepkite 2–3 minutes.

Skanaus!

Šventiškas lašišos terinas

Ingredientai:

• 400 g šaltai rūkytos lašišos
• 300 g kreminio sūrio
• 120g majonezo „Vilnius“
• 16 g želatinos
• 50 g „Vilniaus“ originalaus garstyčių recepto
• 2 šaukštai citrinų sulčių
• 1 pundelis krapų
• druska, juodieji pipirai (pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Į dubenėlį įpilkite 50 ml šalto vandens, ant viršaus užbarstykite želatiną ir palikite brinkti 15-20 min. Kol brinksta želatina, pasiruoškite įdarą. Į dubenį įdėkite kreminį sūrį, majonezo „Vilnius“ , „Vilniaus“ originalaus garstyčių recepto, suberkite susmulkintus krapus. Gerai išmaišykite, kad kremas būtų vientisas. Į kekso kepimo formą ištieskite maistinę plėvelę. Dugną ir šonus išklokite lašiša nepaliekant jokių tarpelių. Šiek tiek lašišos atsidėkite terino viršui ir įdarui apie 100 g. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite mikrobangėje ir atvėsinkite. Nuolat maišant supilkite į kreminio sūrio masę. Į kepimo formą ant lašišos sudėkite pusę paruoštos masės, išlyginkite per visą plotį. Tuomet išdėliokite lašišą per visą plotį, uždėkite likusią kreminę masę. Išlyginkite viršų, užlenkite paliktus lašišos kraštelius, nepalikite tuščių tarpų. Teriną uždenkite maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 4 val., kad sutvirtėtų. Apverskite kepimo formą, kad dugnas būtų viršuje, atsargiai nuimkite formelę ir nulupkite maistinę plėvelę. Lašišos terino viršų galite papuošti krapų šakelėmis, citrinų griežinėliais, taip pat tinka kaparėliai, spanguolės.

Skanaus!

velykiniai receptai

Majonezo padažas su marinuotais agurkėliais

INGREDIENTAI:

• 4 šaukštai „Vilniaus“ majonezo „Naminis“
• 2 marinuoti agurkai
• 1 rausvas svogūnas
• 2 šaukštai graikiško jogurto
• 1 šaukštas kaparėlių
• 1 pundelis petražolių
• 1 pundelis krapų
• 1 šaukštas „Vilniaus“ originalaus garstyčių recepto
• druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
• 0.5 šaukšto kario prieskonių

PARUOŠIMO BŪDAS:

Į dubenį sudėkite „Vilniaus“ majonezo „Naminis“, graikišką jogurtą, „Vilniaus“ originalaus garstyčių receptas, suberkite kario prieskonius. Kaparėlius ir marinuotus agurkus smulkiai supjaustykite. Petražoles, ir svogūną smulkiai sukapokite. Gerai išmaišykite. Padažą laikyti sandariame indelyje šaldytuve.

Skanaus !

Švediškai marinuota silkės filė majoneze

INGREDIENTAI:

• 3 silkių filė
• 0.5 ilgavaisio agurko
• 1 aitrioji paprika
• 2 šaukštai graikiško jogurto
• 1 šaukštas kaparėlių
• 1 pundelis svogūnų laiškų
• 1 pundelis krapų

UŽPILUI:

• 300 ml vandens
• 100 ml acto
• 50 g cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

Puode sumaišykite užpilo produktus ir maišydami virkite, kol cukrus ištirps. Atvėsinkite. Silkes supjaustykite 2 cm. pločio juostelėmis, agurkus plonais ritinėliais, papriką gabaliukais, susmulkinkite svogūno laiškus ir krapus. Inde sluoksniuokite silkę su daržovėmis ir užpilkite užpilu. Laikykite šaldytuve dvi paras. Pagardinkite „Vilniaus“ majonezo „Naminis“ padažu su marinuotais agurkėliais.

Skanaus!

Sultingas sprandinės kepsnys

INGREDIENTAI:

• 1.5 kg kiaulienos sprandinės
• 400 ml kefyro
• 1 svogūnas
• 6 skiltelės česnako
• 1 šaukštas provanso žolelių
• 2 šaukštai citrinų sulčių
• 0.5 šaukšto rūkytos paprikos miltelių
• druska, juodieji pipirai (pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Smulkiai sukapokite svogūną, česnaką ir sumaišykite su kefyru ir rūkyta paprika, pipirais, provanso žolelėmis. Sprandinę įdėkite į indą, užpilkite marinatą, kad visas gabalas panirtų. Nakčiai Įdėkite į šaldytuvą 8 valandas marinuotis. Marinuojant mėsą apverskite. Įtrinkite sprandinę druska, įdėkite į kepimo maišą ir kepkite 1-1.5 valandas 190°C laipsnių orkaitėje. Tuomet maišą prakirpkite ir kepkite dar 20 minučių, kad viršus apskrustų. Prieš pjaustant reikėtų duoti mėsai pastovėti bent 10-15 minučių, kad skysčiai kepsnio viduje tolygiai pasiskirstytų. Pagardinkite „Vilniaus“ majonezo „Naminis“ padažu su marinuotais agurkėliais.

Skanaus!

velykiniai receptai

Agurkų kąsneliai su avokadu ir krevetėmis

INGREDIENTAI:

• 12 apvirtų, šaldytų, krevečių
• 5 agurkai
• 1 avokadas
• 1 šaukštas „Vilniaus“ majonezo „Natūralus“
• 1/4 citrinos
• 2 skiltelės česnako
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
• druska, juodieji pipirai (pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Keptuvėje įkaitinkite 1-2 šaukštus aliejaus, suberkite smulkiai sukapotą česnaką ir pakepinkite 15-20 sek. Sudėkite atitirpintas ir gerai nusausintas krevetes, apibarstykite jas druska bei pipirais. Apkepkite iš abiejų pusių po 1-2 min. Į trintuvą sudėkite avokadą, „Vilniaus“ majonezą „Natūralus“, įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite pipirais ir druska. Sutriname, kad liktų šiek tiek gabalėlių. Agurką supjaustykite griežinėliais. Ant kiekvieno griežinėlio dėkite po šaukštelį avokadų užtepėlės, krevetę.

Skanaus!

Kepti tuno kamuoliukai

INGREDIENTAI:

• 550 g tuno savo sultyse
• 2 kiaušiniai
• 50 g džiūvėsėlių
• 1 svogūnas
• 1 šaukštas „Vilniaus“ majonezo „Natūralus“
• 50 g špinatų
• 3 skiltelės česnako
• 1 pundelis petražolių
• 1 pundelis krapų
• 1 šaukštelis citrinų sulčių
• druska, juodieji pipirai (pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Supjaustykite svogūną kubeliais, sukapokite smulkiai česnaką. Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Suberkite svogūną, česnaką ir apkepkite 2 minutes. Susmulkinkite špinatus ir dar pakepkite pora minučių kol susileis. Atvėsinkite. Nupilkite tuno skystį. Petražoles ir krapus susmulkinkite. Į dubenį įdekite tuną, įmuškite kiaušinius, supilkite citrinų sultys, „Vilniaus“ majonezą „Natūralus“, suberkite petražoles, krapus ir apkeptus svogūnus, česnaką ir špinatus. Įberti druskos, pipirų ir išmaišykite, kad neliktų didelių tuno gabalėlių ir masė taptų vientisa. Iš paruoštos masės rankomis suformuokite graikinio dydžio rutuliukus. Apibarstykite džiūvėsėliais. Kepimo formoje ant kepimo popieriaus sudėkite rutuliukus. Kepkite orkaitėje 20 minučių, 200ºC temperatūroje, kol švelniai parus.

Skanaus!

Pikantiška skumbres užtepėlė

INGREDIENTAI:

• 350 g karštai rūkytos skumbrės
• 1 vienetas duonos
• 1 šaukštas „Vilniaus“ majonezo „Natūralus“
• 1 šaukštas krienų
• 50 g špinatų
• 3 skiltelės česnako
• 1 pundelis petražolių
• 1 pundelis krapų
• druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Duoną apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje 12-15 minučių. Skumbrę nukauliname ir sutriname šakute. „Vilniaus“ majonezą „Natūralus“ išmaišome su smulkintais žalumynais ir krienais. Pilkite į trintą žuvį ir sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Patiekite kaip užtepėlę arba aptepkite skrudintos duonos riekeles.

Skanaus!