PAVASARIO SALOTOS

Ingredientai:

2 cukinijos
1 aitrioji paprika
2 obuoliai
1 apelsinas
1 citrina
50g porų
3 skiltelės česnako

Baziliko lapeliai
Džiovinti rozmarinai
4 š. aliejaus
1 š. medaus
Šiek tiek maltų juodųjų pipirų, druskos, cukraus
100g majonezo “Vilnius”

PARUOŠIMO BŪDAS:

Plonai supjaustykite cukinijas. Paruoškite marinatą. Susmulkinkite aitriąją papriką, sukapokite česnakus ir sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi ir išlydytu medumi, pasūdykite. Cukinijų juosteles užpilkite marinatu ir palikite per naktį šaldytuve. Porą nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais. Obuolius supjaustykite juostelėmis ir sumaišykite su porais. Sudėkite marinuotas cukinijas, pagardinkite majonezu “Vilnius” ir gerai išmaišykite. Papuoškite bazilikų lapeliais. Skanaus!

MENKĖS KEPSNYS

Ingredientai:

1 kg menkės
100 ml aliejaus
2 š. kvietinių miltų
3 š. grietinės
100 g fermentinio sūrio

Petražolės
Citrinų sultys
50g majonezo “Vilnius”
Šiek tiek maltų juodųjų pipirų, drusko

PARUOŠIMO BŪDAS:

Supjaustykite menkės filė. Apibarstykite miltais ir pipirais pakepinkite aliejuje. Vėliau apšlakstykite grietine, sumaišyta su kapotomis petražolėmis ir citrinos sultimis. Apibarstykite tarkuotu sūriu ir apkepkite orkaitėje. Pateikite su bulvių koše. Pagardinkite majonezu “Vilnius”.

sultingas KEPSNYS

Ingredientai:

400 g kiaulienos nugarinės
2 s. česnako
2 š. majonezo “Vilnius”
Šiek tiek maltų juodųjų pipirų, druskos
Aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Nulupkite ir sutarkuokite česnako skilteles, sumaišykite dubenėlyje su majonezu “Vilnius”, palikite pastovėti. Mėsą supjaustykite į penkis griežinėlius, maždaug po 80 gr. Ištepkite paruoštu česnakiniu majonezu “Vilnius” ir marinuokite 15-30 min . Šitaip paruoštą kiaulieną kepkite keptuvėje arba grilyje maždaug 15-20 min. Patiekite su špinatais ir rukola. Skanaus!