OMLETAS su daržovėmis

Ingredientai:

3 kiaušiniai
Žiupsnis druskos ir šviežiai maltų pipirų
Aitriųjų paprikų padažas
30 g. kietojo sūri

ĮDARUI:
2 š. konservuotų kukurūzų
2 š. žirnelių
1 š. majonezo “Vilnius Originalus”
2 vyšniniai pomidorai Petražolių lapelių
0.5 svogūno

PARUOŠIMO BŪDAS:

Kiaušinius, druską ir pipirus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos masės. Sutarkuokite sūrį ir sudėkite į plakinį. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Supilkite plaktų kiaušinių masę į keptuvę ir mentele paskleiskite per visą plotą. Omleto pagrindą apšlakstykite aitriųjų paprikų padažu. Nukelkite keptuvę nuo ugnies. Ant vienos omleto pusės uždėkite majonezo “Vilnius Originalus”, sudėkite pjaustytus svogūnus, kukurūzus, pomidorus, žirnelius ir smulkintas petražoles. Mentelės pagalba perlenkite omletą per pusę. Patiekite ant stalo. Skanaus!

velykinis BURGERIs

Ingredientai:

500 g jautienos sprandinės
4 mėsainių bandelės
4 kiaušiniai
2 rauginti agurkai
2 pomidora

Gūžė šviežių salotų
1 svogūnas 50 g sūrio
100 g kiaulienos šoninės
Šiek tiek maltų juodųjų pipirų, druskos
100g majonezo “Vilnius Originalus”

PARUOŠIMO BŪDAS:

Sumalkite jautieną, įmaišykite druskos ir pipirų. Suformuokite stambokus mėsos kotletus. Kotletus kepkite kepsninėje ant grotelių. Mėsą po 5 min. apverskite, kad pasimatytų kepimo žymės ir uždenkite kepsninės dangtį. Dar po kelių minučių mėsa bus iškepus. Ant grotelių su mėsa kepkite plonai supjaustytas šoninės juosteles. Kiaušinius iškepkite keptuvėje. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir apkepkite ant grotelių apie 4 - 5 min. Sudėkite mėsos kotletus ant pašildytų bandelių, o ant viršaus uždėkite ploną sūrio riekelę, keptus pomidorus, keptą kiaušinį, keptą šoninę, agurkus, svogūnus, salotą ir užpilkite majonezo “Vilnius Originalus”.

PIKANTIŠKI IEŠMELIAI

Ingredientai:

800g vištienos šlaunelių
0.5 citrinos
2 š. medaus
1 š. aitriųjų paprikų padažo
4 skiltelės česnako

1/4 š. druskos
1/4 š. maltų juodųjų pipirų
100g majonezo “Vilnius Originalus”
Saujelė šviežių krapų

PARUOŠIMO BŪDAS:

Vištieną supjaustykite stambiais kubeliais. Pabarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis. Įdėkite smulkintą česnaką, aitriųjų paprikų padažą, medų ir išmaišykite. Palikite marinuotis pernakt. Sumaukite ant iešmelių mėsą ir kepkite 190ºC orkaitėje 10 min. Apverskite ir kepkite dar 10 min. Ant stalo pateikite su majonezu “Vilnius Originalus” pagardintu smulkintais krapais. Skanaus!