ŠVENTINIAI PUSRYČIAI

Ingredientai:

6 pievagrybiai (dideli rudieji)
6 kiaušiniai (putpelių)
Šiek tiek maltų juodųjų pipirų, druskos
2 š. aliejaus
Saujelė šviežių krapų
100g majonezo ”Vilnius Naminis

PARUOŠIMO BŪDAS:

Pievagrybius nuplaukite, į vidų pabarstykite druskos ir pipirų. Į kiekvieną pievagrybį atsargiai įmuškite po kiaušinį, apviniokite šoninės juostele. Sudėkite į aliejumi pateptą skardą ir kepkite 180ºC orkaitėje 15–20 min., kol iškeps kiaušiniai. Iškeptus pievagrybius patiekite pabarstytus šviežiais krapais ir pagardinkite majonezu “Vilnius Naminis”.

VELYKINIAI SPARNELIAI

Ingredientai:

1 kg vištienos sparnelių
1 skiltelė česnako
2 š. alyvuogių aliejaus
1 š. saldžiosios paprikos miltelių
1 š. druskos
Žiupsnelis juodųjų pipirų

BARBEKIŲ PADAŽAS 250 ml:
3 š. medaus
2 š. pomidorų padažo
200g majonezo “Vilnius naminis”

PARUOŠIMO BŪDAS:

Vištienos sparnelius nuplaukite, gerai nusausinkite. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, paprikos miltelius bei pipirus. Sutrinkite česnaką ir sumaišykite dubenyje su prieskoniais. Sudėkite vištienos sparnelius į dubenį , gerai sumaišykite. Trumpai marinuokite kambario temperatūroje, kol pasiruošite barbekių padažą. BARBEKIŲ PADAŽAS: ingredientus barbekiu padažui, išmaišykite puode ir kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol padažas užvirs. Ant grotelių išdėliokite sparnelius. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir kepkite 45 min. Paskui apverskite ir kepkite dar 20 min. Iškepusius sparnelius, sudėkite į barbekių padažą, išmaišykite ir vėl išdėliokite ant grotelių. Sparnelius pašaukite į orkaitę (220ºC) ir kepkite maždaug 10-15 min. Patiekite su majonezu “Vilnius naminis” . Skanaukite!

gardžioji KARKA

Ingredientai:

1,5 kg. karka
1,5 l vandens
2 š. medaus
2 š. garstyčių
Lauro lapai
Šiek tiek maltų juodųjų pipirų, druskos

5 skiltelės česnako
2 š. maltų pipirų mišinio
2 š. džiovintų prieskoninių žolelių
200g majonezo “Vilniaus naminis su grybais”

PARUOŠIMO BŪDAS:

Įtrinkite karką druska ir pipirais. Įpjaukite odą ir primaigstykite česnako skiltelių. Medų pašildykite ir sutepkite karką. Įdėkite karką į puodą, užpilkite vandeniu ir palikite nakčiai marinuotis. Kitą dieną į puodą sudėkite lauro lapus, juoduosius pipirus, ir virkite ant mažos ugnies 1 val. Apverskite ir dar virkite 1 val. Išimkite karką, sutepkite garstyčiomis sumaišytomis su džiovintomis žolelėmis. Kepkite įkaitintoje iki 200ºC orkaitėje maždaug 40 min. Patiekite su bulvių koše ir raugintais kopūstais. Pagardinkite majonezu “Vilniaus naminis su grybais” Skanaus!