TIKRAS
LIETUVIŠKAS
SKONIS

Rudens receptai

KRABŲ LAZDELIŲ SALOTOS

INGREDIENTAI:
150 g krabų lazdelių
150 g fermentinio sūrio
50 g konservuotų kukurūzų
1 morka
2 kiaušiniai (kietai virti)
1 saujelė petražolių (ar krapų)
1 skiltelė česnako
Pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų
100 g majonezo VILNIUS

PARUOŠIMO BŪDAS
Sūrį ir kiaušinius stambiai sutarkuokite. Krabų lazdeles ir morką supjaustykite plonais šiaudeliais.
Česnaką ir žalumynus smulkiai sukapokite. Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite ir susmulkinkite minkštimą. Sumaišykite minkštimą su prieš tai paruoštais produktais, masę pagardinkite pipirais ir majonezu VILNIUS. Įdarykite šia mase pomidorus ir patiekite ant stalo. Skanaus!

TUNŲ SALOTOS SU KREKERIAIS

INGREDIENTAI:
2 avokadai
160 g tunų savo sultyse
80 g konservuotų kukurūzų
4 vyšniniai pomidorai
1 citrina
2 šaukštai majonezo VILNIUS
1 saujelė petražolių
Pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų
Pakuotė krekerių su sviestu

PARUOŠIMO BŪDAS
Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, išskobkite minkštimą. Ant minkštimo užspauskite citrinų sulčių. Šakute išskirstykite tunus, dėkite į jį avokadų minkštimą, majonezo VILNIUS, pipirų ir sumaišykite. Nukoškite kukurūzus. Pomidorus, petražoles smulkiai sukapokite. Viską išmaišykite su pagaminta mase. Patiekite su krekeriais. Skanaus!

VIŠTIENOS IEŠMELIAI SU MAJONEZU

INGREDIENTAI:
8 vištų kumpeliai
4 šaukštai medaus
4 šaukštai aliejaus
2 šaukštai Dižono garstyčių
2 šaukštai citrinų sulčių
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų
4 dešrainių bandelės
100 ml majonezo VILNIUS

PARUOŠIMO BŪDAS
MARINATAS. Pašildykite medų, kad šiek tiek suskystėtų, ir išmaišykite su aliejumi, garstyčiomis, citrinų sultimis. Įspauskite česnaką, pagardinkite prieskoniais.
Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Užpilkite marinatu ir palikite valandėlę pasimarinuoti.
Medinius iešmelius 20 min. pamirkykite vandenyje (tuomet mažiau svils). Ant jų sumaukite vištienos gabalėlius. Iešmelius dėkite ant orkaitės grotelių, po jomis įstumkite skardą. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C laipsnių ir kepkite 25–35 min.
Kepdami kelis kartus apverskite, kad gražiau apkeptų. Patiekite su bandelėmis ir majonezu VILNIUS. Skanaus!

TIKRAS
LIETUVIŠKAS
SKONIS

Rudens receptai

KEPTOS BULVĖS SU MAJONEZU IR ŽOLELĖMIS

INGREDIENTAI:
8 bulvės
300 g varškės
100 g majonezo NAMINIS
100 g grietinės
1 šaukštelis garstyčių
ryšelis svogūnų laiškų
pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS
Bulves nuplaukite ir virkite apie 20 min. Perpjaukite išilgai, išskobkite šiek tiek minkštimo viduryje. Įdarui į dubenį dėkite varškę, garstyčias, grietinę ir išmaišykite. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, sudėkite į dubenį, gerai išmaišykite su druska ir juodaisiaispipirais. Į bulvių puseles dėkite paruoštą įdarą. Kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Pagardinkite majonezu NAMINIS. Skanaus!

CUKINIJŲ BLYNAI

INGREDIENTAI:
2 cukinijos
2 kiaušiniai
120 g kvietinių miltų 
100 g svogūnų
100 g tarkuoto sūrio 
35 g krapų
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų
100 g majonezo VILNIUS

PARUOŠIMO BŪDAS
Cukinijas sutarkuokite ir suberkite į dubenį. Krapus, svogūnus ir česnakus susmulkinkite, berkite į dubenį su cukinijomis. Įmuškite kiaušinius, suberkite tarkuotą sūrį, miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Blynų masę šaukštu dėkite į keptuvę suformuodami apvalią formą. Kepkite, kol abi pusės gražiai apskrus. Patiekite su majonezu VILNIUS. Skanaus!

SUMUŠTINIS SU KALMARAIS

INGREDIENTAI:
300 g kalmarų
220 ml vandens
150 g kvietinių miltų
100 g majonezo NAMINIS
pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų
220 ml kepimo aliejaus
4 bandelės

PARUOŠIMO BŪDAS
Kalmarų žiedus pabarstykite druska, pipirais. Miltus sumaišykite su vandeniu iki vientisos tešlos. Kalmarų žiedus merkite į paruoštą tešlą ir virkite puode iki 180 °C temperatūros įkaitintame aliejuje apie 2 min., kol apskrus. Kalmarų žiedus sudėkite į bandeles ir patiekite su majonezu NAMINIS. Skanaus!