Šventinis suvožtinis

PARUOŠIMO BŪDAS:

Pakaitinkite aliejų puode. Įdėkite kiaulienos kepsnį, užpilkite kepsnių padažu, obuolių sidro actu ir vištienos sultiniu. Įmaišykite rudąjį cukrų, garstyčias, Vorčesterio padažą, maltą aitriąją papriką, svogūną, česnaką ir čiobrelius. Virkite 5–6 valandas (110 °C temp.), kol kepsnys lengvai smulkinsis. Išimkite kepsnį ir susmulkinkite mėsą dviem šakutėmis. Susmulkintą kiaulieną vėl įdėkite į puodą ir sumaišykite su sultimis. Mėsainių bandeles patepkite sviestu ir apskrudinkite keptuvėje, kol pagels. Patepkite „Vilniaus“ majonezu „Originalus“, šaukštu įdėkite kiaulienos, perklokite raudonuoju svogūnu.

Skanaus!

Ingredientai:

  • 1 šaukštas aliejaus
  • 500 g kiaulienos mentės
  • 50 g kepsnių padažo
  • 50 g obuolių sidro acto
  • 50 g vištienos sultinio
  • 20 g rudojo cukraus
  • 1 šaukštas „Vilniaus“ „Originalaus garstyčių recepto“
  • 1 šaukštas Vorčesterio padažo
  • 1 šaukštas maltos aitriosios paprikos
  • 2 didelės česnako skiltelės
  • 1,5 šaukšto džiovintų čiobrelių
  • 8 mėsainių bandelės
  • 1 didelis raudonasis svogūnas
  • 150 g „Vilniaus“ majonezo „Originalus“
  • 2 šaukštai sviesto
  • Šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir druskos