Mėsos kroketai

PARUOŠIMO BŪDAS:

Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą. Sumaišykite svogūną ir česnako miltelius, kepkite apie 10 minučių, kad suminkštėtų. Viską supylkite į didelį dubenį. Įmaišykite maltą jautieną ir kiaulieną, čederį ir džiūvėsėlius. Suplakite 3 kiaušinius ir įmaišykite į mėsos mišinį. Pabarstykite druska ir pipirais. Iš mėsos mišinio padarykite „golfo” dydžio kamuoliukus. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Paskirstykite likusius džiūvėsėlius ant lėkštės. Dideliame dubenyje išplakite 1 kiaušinį, įmaišykite vandenį. Įmerkite mėsos kamuoliukus į kiaušinių mišinį ir išvoliokite džiūvėsėliuose. Atsargiai įdėkite mėsos kamuoliukus į karštą aliejų, kepkite kol paruduos. Pagardinkite Vilniaus majonezu „Naminis”,  „Vilniaus „Naminis pomidorų padažas”.

Skanaus!

Ingredientai:

  • 1 šaukštas sviesto
  • 100 g susmulkinto svogūno
  • Pusė šaukšto česnakų miltelių
  • 250 g maltos kiaulienos
  • 250 g maltos jautienos
  • 100 g susmulkinto čederio
  • 200 g džiūvėsėlių
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g aliejaus kepimui
  • 50 g vandens
  • 100 g „Vilniaus“ majonezo „Naminis“
  • 100 g „Vilniaus „Naminis pomidorų padažas”
  • Šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir druskos