Liežuvį gerai nuplaukite, įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užkaiskite. Kai užvirs, įdėkite morką ir svogūną, 2–4 laurų lapus, 4–5 gvazdikėlius, keletą pipirų, įberkite druskos. Nugriebkite putas. Po 2 valandų išimkite morką (galima ir anksčiau, jei ja puošite liežuvį). Liežuvis turi virti apie 3,5 valandos. Išvirusį liežuvį įdėkite porai minučių į šaltą vandenį – lengviau nulupsite odelę. Atvėsinkite ir supjaustykite. Supilkite į puodą 2–3 šaukštus želatinos ir užpilkite pakaitintu iki 80 laipsnių ir nukoštu sultiniu (šaukštui želatinos – 1 stiklinė sultinio). Maišykite, kol želatina ištirps. Gražiai išdėliokite lėkštėje liežuvį, petražoles, alyvuoges, morkos griežinėlius. Atsargiai užpilkite sultiniu ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Patiekite su majonezu.
Skanaus!