Jautienos sriuba su daržovėmis

Ingredientai:

500 g. Liesos jautienos
300 g. Pomidorų padažo “Originalus”
1500 mililitrų vandens
0,5 šakniagumbio saliero
2 morkos

2 svogūnai
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
0,5 šaukštelis druskos
10 vnt. kvepiančių pipirų
150 g. mėlinųjų pelėsių sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS:

Į puodą dėkite kruopščiai nuplautą mėsą, supjaustytas morkas, svogūnus, pipirus ir čiobrelius. Ant mažos ugnies ir virkite apie 2 valandas. Išvirtą jautieną supjaustykite juostelėmis arba kubeliais ir grąžinkite į puodą. Sudėkite pomidorų padažą “Originalus”, kubeliais pjaustytą salierą, pavirkite 15 min. Prieš pateikdami, į lėkštes dėkite mėlinųjų pelėsių sūrį.
Skanaus.

Makaronai su daržovėmis pomidorų padaže „Tradicinis“

Ingredientai:

500 g. Makaronų ( pagal Jūsų pasirinkima)
200 g. pomidorų padažo “Tradicinis”
Paprika 1 vnt. (galima naudoti keleta raudona,
žalia, geltona)
Pomidoras 1 vnt.
Pusė nedidelės cukinijos
Česnakas 3 skiltelės

Nedidelis svogūnas 1 vnt.
160 g. Fermentinio sūrio
Aliejus
Druska
Šviežių baziliko lapų 2vnt. arba
žiupsnelis smulkintų (džiovintų)
Juodieji pipirai

PARUOŠIMO BŪDAS:

Sumalkite jautieną, įmaišykite druskos ir pipirų. Suformuokite stambokus mėsos kotletus. Kotletus kepkite kepsninėje ant grotelių. Mėsą po 5 min. apverskite, kad pasimatytų kepimo žymės ir uždenkite kepsninės dangtį. Dar po kelių minučių mėsa bus iškepus. Ant grotelių su mėsa kepkite plonai supjaustytas šoninės juosteles. Kiaušinius iškepkite keptuvėje. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir apkepkite ant grotelių apie 4 - 5 min. Sudėkite mėsos kotletus ant pašildytų bandelių, o ant viršaus uždėkite ploną sūrio riekelę, keptus pomidorus, keptą kiaušinį, keptą šoninę, agurkus, svogūnus, salotą ir užpilkite majonezo “Vilnius Originalus”.

Kepta žuvis su šparaginėmis pupelėmis

Ingredientai:

320 g menkės (arba kitos baltos žuvies)
200 g virtų šparaginių pupelių
10 vnt. šoninės juostelių

150 g. pomidorų padažo Vilnius “Tradicinis”
100 g. tarkuoto fermentinio sūrio
Druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

Pasūdytą žuvį apvyniokite šonine, dėkite ją ant apvirtų šparaginių pupelių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min. Užpilkite pomidorų padažo “Tradicinis”, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepkite 5-7 min.
Skanaus.

Skrudinti jautienos kukuliai pomidorų padaže „NAMINIS“

Ingredientai:

500 g. jautienos faršo
100 mililitrų pieno (arba sultinio)
1 svogūnas
1 kiaušinis
2 šaukštai maltų džiuvėsėlių
1,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio maltų pipirų

4 šaukštai alynuogių aliejaus
Padažas: 300 g. pomidorų padažas Naminis
0,5 stiklinė vandens
2 skiltelės česnako
1 kubelis jautienos sultinio
šviežių petražolių

PARUOŠIMO BŪDAS:

Sumaišykite džiuvesėlius su sultiniu ir palikite apie 5 min., kad išbrinktų. Svogūną supjaustykite kubeliais. Į faršą įmaišykite svogūnus, džiuvesėlius, kiaušinį, pipirus, druską. Drėgnomis rankomis suformuokite apie 12 vnt. kukulių. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kukulius ir gerokai apskrudinkite. Paruoškite padažą: 300 g. pomidorų padažą “Naminis” sumaišykite su 0,5 stiklinės vandens, įdėkite 1 kubelį jautienos sultinio, įdėkite supjaustytą česnaką. Supilkite padažą į keptuvę su kukuliais ir uždengę troškinkite apie 15 min. Prieš pateikdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Skanaus.

Omletas su pievagrybiais

Ingredientai (2 asm.):

6 kiaušiniai,
10 vnt. pievagrybių,
3 šaukštai pomidorų padažo “Naminis”
1 saujelė svogūnų laiškų,

30 g. sviesto,
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis saldžiosios paprikos,
Žiupsnelis druskos, pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

Kiaušinius įmuškite į gilesnį dubenį, sudėkite druską, pipirus, saldžiosios paprikos miltelius ir gerai išplakite. Dėkite supjaustytus svogūnų laiškus, išmaišykite. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, apkepkite svieste. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi pilkite kiaušinių plakinį, ir kepkite ant silpnos ugnies, baigiant kepti aptepkite pomidorų padažu “Naminis”,dėkite pakepintus pievagrybius, perlenkite pusiau ir dar pakepkite 2-3 minutes.
Skanaus.

Naminė mėsos sriuba su pupelėmis

Ingredientai:

500 g. jautienos faršo
300 g. Pomidorų padažo „Naminis“
500 mililitrų vandens
1 skardinė koncervuotų raudonųjų pupelių
1 (maža) skardinė koncervuotų kukurūzų
1 saldžioji paprika

1 aitrioji paprika
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
0,5 šaukštelio mairūno
1 šaukštelis druskos
0,3 šaukštelio pipirų
Aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą įpilkite aliejaus apkepkite kubeliais pjaustytą svogūną, česnaką, saldžiają ir aitriają paprikas, ir pakepkite 2-3 minutes. Į daržovių mišinį įdėkite maltą jautieną ir maišant kepkite apie 5 min. Apkepus mėsą
dėkite pomidorų padažą „Naminis“, mairūną, druską, pipirus, užpilkite vandeniu. Užvirus puodui sumažinkite ugnį virkite apie 30 min. kartais pamaišant. Sudėkite koncervuotas pupeles ir kukurūzus, užvirus patroškinkite 10 min. Išvirtą sriubą palikite pastovėti 10-15 min., kad pasiskirstytų skoniai.
Skanaus.

Virtos midijos pomidorų padaže „Originalus“

Ingredientai (4 asm.):

1 kg. šviežių midijų
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
350 g. pomidorų padažo „Originalus“

100g. sauso balto vyno
30 g. aliejaus
Žiupsnelis džiovintų čili pipirų
Druska, pipirai

PARUOŠIMO BŪDAS:

Nuplaukite midijas po šaltu vandeniu. Apkepinkite aliejuje smulkintą svogūną ir česnaką, tada pilkite vyną ir leiskite truputį nugaruoti. Dėkite pomidorų padažą “Originalus”, pagal skonį druską, pipirus, džiovintų čili pipirų ir troškinkite 5 min. Į padažą sudėkite nuvalytas midijas, išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol visos midijos atsivers.
Paskrudinkite baltos duonos ir skanaukite.

Baklažanų suktinukai (su “Rikota” ir pomidoru padažu „Originalus“)

Ingredientai:

2 vnt. baklažanų
200 g. varškės “Rikota”
8 vnt. džiovintų pomidorų
2 skiltelės česnako
200 g. pomidorų padažo “Originalus”
100 g. sultinio

100 g. kieto sūrio
30 g. aliejaus
Druska, pipirai
Provanso žolelių
Baziliko lapų

PARUOŠIMO BŪDAS:

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis (maždaug 0,7 cm. storio). Juosteles iš abiejų pusių apibarstykite druska, pipirais ir “Provanso” žolelėmis, bei patepkite aliejumi. Kepkite orkaitėje ant grotelių 200 C laipsnių , kol suminkštės. Imkite varškę Rikota , sumaišykite su susmulkintais saulėje džiovintais pomidorais, dėkite česnaką.
Į atvėsintas baklažanų juosteles dėkite varškės masę ir susukite suktinukus. Suktinukus sudėkite į troškintuvą , užpilkite pomidoru padažu “Originalus” sumaišytu su buljonu ir apibarstykite tarkuotu sūriu “Džiugas”. Kepkite orkaitėje 180 C laipsnių 15-20 min. Pateikdami papuoškite baziliko lapeliais.
Skanaus.