Tuno suktinukai su salotų lapais

INGREDIENTAI:

Lavašas – 1 vnt.;
Konservuotų tunų skardinė – 1 vnt.;
Virti kiaušiniai – 3 vnt.;
Džiovinti pomidorai – 3 valgomieji šaukštai;
Majonezas – 3 valgomieji šaukštai;
Ledkalnio salotos - 0,5 gužės;
Svogūnų laiškai;
Druska, pipirai;

PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustytus kiaušinius sumaišome su tunu, džiovintais pomidorais, prieskoniais, majonezu. Gauta mase ištepame visą lavašo paviršių, dedame salotų lapus ir stančiai susukame. Geriausia prieš pjaustant bent valandą-dvi (galima naktį) palaikyti šaldytuve, kad visi skoniai susijungtų, tada ir pjaustysis lengviau. Patiekiant supjaustyti norimais gabaliukais.

Sluoksnuiuotas jautienos tartaras

Ingredientai pirmam sluoksniui:

Šparaginės pupelės 500 g;
Pistacijų riešutai (kapoti) 70 g;
Majonezas 60 g;
Druska, mėgstami priskoniai;
Šlakelis graikiškų riešutų aliejaus.

Ingredientai antram sluoksniui:
400 g šviežios jautienos išpjovos.
1 arbatinio šaukštelio garstyčių.
0,5 arbatinio šaukštelio „Tabasco“ padažo.
1 arbatinio šaukštelio „Vorčesterio“ padažo.
1 arbatinio šaukštelio brendžio.
1 kiaušinio.
Druskos.
Pipirų.

PARUOŠIMO BŪDAS pirmo sluoksnio:
Šparaginės pupelės nuplaunamos ir nupjaustomi jų galiukai. Paruoštos šparaginės pupelės dedamos į verdantį, pasūdytą vandenį ir virinamos apie 8-10 minučių, arba kol suminkštės. Apvirtos pupelės nusunkiamos ir nusausinamos. Į įkaitintą keptuvę pilamas graikiškų riešutų aliejus, dedamos apvirtos šparaginės pupelės. Pupelės kepinamos 7-8 minutes, vis pamaišant. Prieš baigiant kepti dedami sukapoti pistacijų riešutai , druska ir mėgstamais prieskoniais.Pupelėms vėstant dedamas majonezas lengvai išmaišomas. Sudedame į formą ir dedame 2 val. į šaldytuvą.

PARUOŠIMO BŪDAS antro sluoksnio:
Inde labai gerai sumaišykite kapotą mėsą, garstyčias, abu padažus, brendį, druską, pipirus ir kiaušinį. Suformuokite „paploti pagal formą“, įdėkite į lėkštę ir uždengę folija apie pusvalandį palaikykite.
Ant šparaginių pupelių dedamas antras sluoksnis ir puošiame šviežiomis arba marinuotomis daržovėmis.

Bulvių salotos su kiaušiniais

Ingredientai:

Vidutinio dydžio bulvės – 5 vnt.;
Kiaušiniai – 4 vnt.;
Poras – 1 vnt.;
Svogūnas – 1 vnt.;
Pipirai – 3 vnt.;
Majonezas;
Druska, malti juodieji pipirai.

PARUOŠIMO BŪDAS:
Virtas bulves, kietai virtus kiaušinius, porą, pipirą ir svogūną supjaustome, dedame, druskos, pipirų ir su majonezu užmaišome bulvių salotas. Skanaus!

Jautienos liežuvis drebučiuose su majonezu

Ingredientai:
Liežuvis - 1 vnt.
Morka - 1 vnt.
Svogūnas - 1 vnt.
Želatina - 25 gr.
Alyvuogės - 8 vnt.
Lauro lapas - 4 vnt.
Gvazdikėliai - 7 vnt.
Petražolės - 30 gr.
Druska
Pipirai
Majonezas

PARUOŠIMO BŪDAS:
Liežuvį gerai nuplaukite, įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užkaiskite. Kai užvirs, įdėkite morką ir svogūną, 2-4 lauro lapus, 4-5 gvazdikėlius, keletą pipirų, druskos. Nugriebkite putas.
Po 2 valandų išimkite morką (galima ir anksčiau, jei naudosite ją papuošimui). Liežuvis turi virti apie 3,5 valandos. Kai išvirs, įmeskite porai minučių į šaltą vandenį - galėsite labai lengvai nulupti odą. Atvėsinkite ir supjaustykite.
Įdėkite į puodą 2-3 šaukštus želatinos ir užpilkite pakaitintu iki 80 laipsnių ir nukoštu sultiniu (šaukštui želatinos - 1 stiklinė sultinio). Maišykite, kol želatina ištirps.
Gražiai išdėliokite lėkštėje liežuvį, petražoles, alyvuoges, morkos griežinėlius. Atsargiai užpilkite sultiniu ir padėkite į šaldytuvą sustingti.
Pateikite su majonezu.

Salotos su virta jautiena

Ingredientai:

Konservuoti žirneliai - 400 gramų
Jautiena - 250 gramų
Marinuoti svogūnai - 200 gramų
Virti Kiaušiniai - 2 vienetai
Agurkai, marinuoti - 3 vienetai
Druska, pipirai
Majonezas - 4 šaukštai

PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautieną išvirkite pasūdytame vandenyje kartu su pipirais. Ataušintą susmulkinkite.
Kiaušinius, agurkus, marinuotus svogūnus supjaustykite taip pat.
Į dubenį sudėkite mėsą, supjaustytus produktus, suberkite žirnelius ir išmaišykite su majonezu.

Kiaulienos jautienos kotletai

INGREDIENTAI:

300 gramų kiaulienos mėsos,
300 gramų jautienos mėsos,
2 svogūnai,
2 skiltelės česnako,
Druska
Prieskoniai
3 šaukštai majonezo,
Fermentinis sūris
4 riekės piene išmirkyto batono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą sumalame su vienu svogūnu ir česnaku, taip pat kartu permalame piene mirkintą batoną. Į faršą sudedame prieskonius ir gerai išminkome. Formuojame apvalius kotletus ir dedame į kepimo skardą, padarome viduj duobutes ir į jas įdedame susmulkinto svogūno, ant viršaus dedame po šaukštelį majonezo ir ant viršaus po gabalėlį sūrio. Kepame orkaitėje 30 min. prie 200 laipsnių temperatūros.

Avokadų lašišos salotos

INGREDIENTAI:

PORCIJŲ SKAIČIUS: 4

300 gramų - sūdytos lašišos
4 vienetai - avokadų
150 gramų - fermentinio sūrio
4 šaukštai - sashimi shoyu padažas
4 šaukštai – majonezo
4 vienetai - kiaušinių (virtų, didesnių)
1 vienetas – citrinos
10 vienetų - mažų pomidorų
2 šaukštai - raudonosios ikros
šiek tiek - maltų juodųjų pipirų
šiek tiek - garstyčių (iš indelio)

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 20 MIN.

Lašišą supjaustyti kubeliais.

Avokadus pjaustyti perpus, išimti kauliukus, išskobti ir supjaustyti juostelėmis. Daryti krepšelius. Ant viršaus apšlakstyti citrinos sultimis. Pabarstyti pipirais. Kiaušinius smulkiai sutarkuoti dėti į avokadų krepšelius. Sūrį smulkiai sutarkuoti ir paskirstyti ant kiaušinių. Ant viršaus dėti sashimi shoyn padažą, majonezą, sumaišyto su trupučiu garstyčių. Papuošti mažais pomidorais ir raudona ikra.

Sumuštinis su avokadu kiaušiniu ir paprika

Ingredientai:

Forminė duona;
Avokadas (prinokęs);
Citrinos sultys;
Kiaušiniai;
Majonezas:
Paprika;
Česnako skiltelė (jei mėgstate);
Druska, malti juodieji pipirai;
Alyvuogių aliejus.

PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išverdame, atvėsiname šaltame vandenyje, nulupame ir perpjauname pusiau, arba susmulkiname.
Avokadą nulupame, išimame kauliuką ir minkštimą sutriname šakute, apšlakstome citrinos sultimis, trupučiu alyvuogių aliejaus, paskaniname druska, pipirais. Jeigu mėgstate česnaką, galima įdėti išspausto ar smulkiai pjaustyto česnako. Išmaišome.
Duonos riekeles paskrudiname skrudintuve arba orkaitėje. Joms atvėsus, aptepame majonezu,tada paruoštu avokado mišiniu. Ant sumuštinių viršaus dedame paprikos žiedus ir kiaušinio puseles.
Skanaus!

Naminis avokadų majonezo padažas

INGREDIENTAI:

PORCIJŲ SKAIČIUS: 6
2 vienetai - avokadų (gerai prinokusių);
2 šaukštai – majonezo;
1 šaukštas - citrinų sulci;
2 šaukšteliai - dižono garstyčių;
1 skiltelė - citrinų sulčių;
2 šaukšteliai - dižono garstyčių;
1 skiltelė – česnako;
Šiek tiek – druskos, pipirų;

PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 5 MIN.

Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir dideliu šaukštu išskobkite avokadų minkštimą į dubenėlį. Ten pat sudėkite išspaustą česnaką, citrinų sultis ir garstyčias.
Viską elektriniu rankiniu trintuvu (galima ir virtuvės kombainu) gerai sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos.
Sudėkite majonezą ir dar šiek tiek patrinkite.
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.