Ingredientai:

2 vidutinio dydžio cukinijos
6 š. kefyro
1 š. sodos
8 š. miltų

2 kiaušiniai
0.5 š. druskos
4 š. aliejaus (kepimui)
150g. majonezo „Vilnius“

PARUOŠIMO BŪDAS:

Kefyrą sumaišykite su soda, suberkite druską, įmuškite kiaušinius ir išplakite. Įsijokite miltus ir vėl gerai išplakite. Cukinijas supjaustykite griežinėliais (1cm. storio) Įkaitinkite keptuvėje aliejų, apkepkite kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Cukinijų griežinėlius patiekite su majonezu „Vilnius“, šviežiais pomidorais ir žalumynais.
Skanaus.

Ingredientai:

1 lavašas
1 konservuotų tunų skardinė
3 virti kiaušiniai
3 š. džiovintų pomidorų

3 š. majonezo „Vilnius“
0,5 gužės ledkalnio salotų
Svogūnų laiškai
Druska, pipirai

PARUOŠIMO BŪDAS:

Supjaustytus kiaušinius sumaišome su tunu, džiovintais pomidorais, prieskoniais, majonezu „Vilnius“. Gauta mase ištepame visą lavašo paviršių, dedame salotų lapus ir stančiai susukame. Geriausia prieš pjaustant bent valandą-dvi (galima naktį) palaikyti šaldytuve, kad visi skoniai susijungtų, tada ir pjaustysis lengviau. Patiekiant supjaustyti norimais gabaliukais.

Ingredientai:

2 bulvės
2 virti kiaušiniai
1 skardinė marinuotų kukurūzų
1 agurkas
1 marinuotas agurkas

150g. Majonezo „Vilnius“
4 virtos jautienos dešrelės
50g. Vilniaus garstyčių „Originalus
garstyčių receptas“

PARUOŠIMO BŪDAS:

Išvirkite ir ataušinkite bulves su lupenomis. Supjaustykite kubeliais kartu su kiaušiniais ir agurkais. Viską išmaišykite su majonezu „Vilnius“. Papuoškite žalumynais. Patiekite su virtomis dešrelėmis ir Vilniaus garstyčiomis „Originalus garstyčių receptas“. Skanaus.

Ingredientai:

1 liežuvis
1 morka
1 svogūnas
25 g. želatinos
8 alyvuogės
4 lauro lapai

7 gvazdikėliai
30 g. petražolių
Žiupsnelis druskos ir pipirų
Majonezas „Vilnius Naminis“

PARUOŠIMO BŪDAS:

Liežuvį gerai nuplaukite, įdėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užkaiskite. Kai užvirs, įdėkite morką ir svogūną, 2-4 lauro lapus, 4-5 gvazdikėlius, keletą pipirų, druskos. Nugriebkite putas.
Po 2 valandų išimkite morką (galima ir anksčiau, jei naudosite ją papuošimui). Liežuvis turi virti apie 3,5 valandos. Kai išvirs, įmeskite porai minučių į šaltą vandenį – galėsite labai lengvai nulupti odą. Atvėsinkite ir supjaustykite.
Įdėkite į puodą 2-3 šaukštus želatinos ir užpilkite pakaitintu sultinių (80C°). Maišykite, kol želatina ištirps.
Gražiai išdėliokite lėkštėje liežuvį, petražoles, alyvuoges, morkos griežinėlius. Atsargiai užpilkite sultiniu ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Patiekite su majonezu „Vilnius Naminis“. Skanaus

Ingredientai:

2 didelės šviežios bulvės
50g. sviesto
Žiupsnelis kmynų ir druskos

100g. majonezo „Vilnius Naminis“
1 saujelė krapų ir žaliųjų svogūn

PARUOŠIMO BŪDAS:

Gerai nuplaukite bulves šepetėliu ir perpjaukite pusiau. Nupjautą pusę patepkite sviestu, pabarstykite kmynais ir druska. Bulves sudėkite į kepimo skardą ir orkaitėje kepkite apie 30 min. (200C°). Pagardinkite majonezu „Vilnius Naminis“, apibarstykite žalumynais. Skanaus.

Ingredientai:

400 g. konservuotų žirnelių
250 g. jautienos
200 g. marinuotų svogūnų
2 virti kiaušiniai

3 marinuoti agurkai
Žiupsnelis druskos ir pipirų
4 š. majonezo „Vilnius Naminis“

PARUOŠIMO BŪDAS:

Jautieną išvirkite pasūdytame vandenyje kartu su pipirais. Ataušintą susmulkinkite. Kiaušinius, agurkus, marinuotus svogūnus supjaustykite. Į dubenį sudėkite mėsą, supjaustytus produktus, suberkite žirnelius ir išmaišykite su majonezu „Vilnius Naminis“. Skanaus.

Ingredientai:

8 v. vištų kumpelių (be kaulų ir odos)
4 š. medaus
4 š. aliejaus
2 š. garstyčių „Originalus garstyčių receptas“
2 š. citrinų sulčių

3 česnako skiltelės
Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų.
150 g. majonezo „Vilnius Originalus“
4 dešrainių bandelės

PARUOŠIMO BŪDAS:

Marinatas:
Pašildykite medų, kad šiek tiek suskystėtų. Medų išmaišykite su aliejumi, garstyčiomis „Originalus garstyčių receptas“, citrinos sultimis, česnaku, pagardinkite prieskoniais. Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Užpilkite marinatu, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti 1 val. Medinius iešmelius pamirkyktie vandenyje (kad mažiau sviltų). Ant jų sumaukite vištienos gabalėlius. Iešmelius sudėkite ant grotelių orkaitėje (po jomis dėkite skardą). Kepkite 25 – 35 min. (190° C), kol vidus iškeps, o išorė apskrus. Patiekite su apkeptomis dešrainių bandelėmis ir pagardinkite majonezu „Vilnius Originalus“, bei žalumynais. Skanaus.

Ingredientai:

400g. jautienos išpjovos
1 š. maltų juodųjų pipirų
1 š. druskos
5 š. kepimo aliejaus
4 mėsainio bandelės
3 vnt. salotos
Sauja rukalos

1 svogūnas
2 pomidorai
3 marinuoti agurkai
4 š. garstyčių „Originalus garstyčių receptas“
4 riekelės Čederio sūrio
4 š. majonezo „Vilnius Originalus“

PARUOŠIMO BŪDAS:

Jautienos išpjovą įtrinkite druska, pipirais ir palaikykite 30 minučių. Apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Įdėkite mėsą į orkaitę ir kepkite 20-25 min. palaistant išsiskyrusiomis sultimis. Rostbifu vadinamas toks kepsnys, kurio vidus rausvas, t. y. ne visai iškepęs. Jautienos kepsnį supjaustyti skersai raumenų plonais griežinėliais. Supjaustykite svogūnus žiedais ir juos apkepkite kol suminkštės. Pagardinkite juos druska. Bandeles perpjaukite per pusę ir apskrudinkite keptuvėje. Sluoksniuokite mėsainį: apskrudintos bandelės apatinę dalį aptepkite garstyčiomis „Originalus garstyčių receptas“, dėkite keletą marinuoto agurkėlio griežinėlių, salotos lapą, rukolos žiupsnį, sūrio, pomidoro griežinėlių, pjaustytą jautieną. Užpilkite majonezo „Vilnius Originalus“. Skanaus.

Ingredientai:

150 g. konservuoto tuno savo sultyse
4 kietai virti kiaušiniai
2 š. majonezo „Vilnius Originalus“

1 š. garstyčių „Originalus garstyčių receptas“
Žiupsnelis juodųjų pipirų ir druskos
1 š. šviežių žalių svogūnų

PARUOŠIMO BŪDAS:

Tuną susmulkinkite į nedidelius gabalėlius, suberkite į dubenį kartu su pjaustytais kiaušiniais. Iš Vilniaus garstyčių „Originalus garstyčių receptas“ ir majonezo „Vilnius Originalus“ sumaišykite padažą, užpilkite ant ingredientų ir gerai išmaišykite. Paskaninkite žaliais svogūnais. Patiekite ant stambiai pjaustyto šviežio agurko su skrudinta duona. Skanaus.