„Šventinis“ padažas

INGRIDIENTAI
2 obuoliai
100 g majonezo „Vilnius“.
100 g marinuotų smulkintų agurkų.
1 šaukštelis citrinų sulčių.
Šiek tiek krapų (šviežių).
Šiek tiek juodųjų pipirų.
PARUOŠIMO BŪDAS
Susmulkinkite marinuotus agurkus ir krapus. Inde su majonezu „Vilnius“ viską sumaišykite. Šis padažas tinka prie keptos žuvies, žuvies pirštelių, keptų kalmarų, keptos vištienos. Skanaus!

Kalėdiniai žiedai

INGRIDIENTAI
12 kalmarų žiedų,
100 g aliejaus,
25 g miltų,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio,
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 1 citrina.
PARUOŠIMO BŪDAS
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, raudonėlį ir juoduosius pipirus. Apvoliokite kalmarų žiedus šiame mišinyje. Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki 180⁰C . Kalmarų žiedus kepkite 2-3 min. Neperkepkite, nes kalmaras taps kietas. Nuvarvinkite aliejų ir pateikite su majonezo „Vilnius“ šventiniu padažu. Skanaus!

Kalėdinė balta mišrainė

INGRIDIENTAI
2 bulvės, 3 morkos, petražolės,
200 g jautienos nugarinės,
4 putpelių kiaušinių,
200 g marinuotų žirnelių,
200 g marinuotų agurkėlių,
Žiupsnelis druskos ir pipirų,
Padažui: majonezo „Vilnius“,
Žiupsnelis joudųjų pipirų,
Tarkuotos apelsino žievelės.
PARUOŠIMO BŪDAS
Išvirkite morkas, bulves ir putpelių kiaušinius. Jas virkite neluptas. Nupilkite vandenį ir daržoves ataušinkite puode, sausai. Atvėsusias daržoves nulupkite. Druska ir pipirais įtrintą mėsą kepkite 20 min. ant stiprios ugnies. Morkas, bulves, agurkus ir kiaušinius supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Suberkite nusunktus žirnelius. Iškeptą mėsą irgi supjaustykite. Viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir petržole ir majonezu „Vilnius“. Skanaus.

Farširuota kriaušė

INGRIDIENTAI
3 didelės kietos kriaušės,
250 g kalakutienos, 1 kiaušinis,
1 šaukštas sojų padažo,
1 šaukštas liesos varškės,
1 šaukštelis sutrinto imbiero su medumi,
1 šaukštas majonezo „Vilnius“.
Šiek tiek druskos, maltų pipirų. provanso žolelių. Smulkinto fermentinio sūrio . Rozmarino ir čiobrelių - papuošimui.
PARUOŠIMO BŪDAS
Kriaušes perpjaukite per pusę, išskobkite viduriuką. Sumalkite kalakutieną. Į faršą sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, įpilkite sojų padažo, imbierą, druską, pipirus, provanso žoleles, majonezo „Vilnius“ ir gerai išmaišykite. Masę sudėkite į kriaušių lovelius. Įkaitintoje orkaitėje Iki 200⁰ kepkite 35-40 min. Baigiant kepti, apibarstykite sūriu, o kai jis išsilydys, traukite iš orkaitės. Papuoškite rozmarinu ir čiobrelių lapeliais. Skanaus!

„Sushi“ lietuviškai

INGRIDIENTAI
100 g vytinto kumpio,
6 virtos bulvės, 1 virta morka,
0.5 virto burokėlio,
1 marinuotas agurkas,
1 virtas kiaušinis,
50 g majonezo „Vilnius“,
0.5 svogūno.
PARUOŠIMO BŪDAS
Virtas bulves sumalkite mėsmalėje, morkas, burokėlius, agurkus ir kiaušinį supjaustykite pailgomis juostelėmis. Ant paruošto bambukinio kilimėlio paskirstykite bulvių masę, išilgai per vidurį išdėliokite agurkėlių, burokėlių, morkų juosteles ir kiaušinį. Šį daržovių takelį patepkite majonezu „Vilnius“. Bambukinio kilimėlio pagalba suformuokite „sushius“. Paruoštus „sushius“ apvyniokite kumiu ir 15 m. apkepkite orkaitėje (180⁰C) Skanaus!

„Šventinis“ prakandukas

INGRIDIENTAI
300 g šparagų,
7-10 juostelių vytinto kumpio,
50 g Parmezano sūrio,
4 virti kiaušiniai,
50 g majonezo „Vilnius, Naminis“.
PARUOŠIMO BŪDAS
Išvirkite kiaušinius, užpilkite šaltu vandeniu, nulupkite, supjaustykite per pusę. Nuplaukite šparagus. Virkite 5 min. Virtus šparagus apsukite kumpio juostelėmis. Šparagus su kumpiu apibarstykite sūriu. Kepkite 20 minučių orkaitėje (180°C). Pateikite su virtais kiaušiniais pagardintais majonezu „Vilnius, Naminis“. Skanaus!