Sluoksniuotas jautienos tartaras

INGRIDIENTAI

Ingredientai pirmam sluoksniui:
Šparaginės pupelės 500 g;
Pistacijų riešutai (kapoti) 70 g;
Majonezas 60 g;
Druska, mėgstami priskoniai;
Šlakelis graikiškų riešutų aliejaus.

Ingredientai antram sluoksniui:
400 g šviežios jautienos išpjovos.
1 arbatinio šaukštelio garstyčių.
0,5 arbatinio šaukštelio „Tabasco“ padažo.
1 arbatinio šaukštelio „Vorčesterio“ padažo.
1 arbatinio šaukštelio brendžio.
1 kiaušinio.
Druskos.
Pipirų.

PARUOŠIMO BŪDAS

PARUOŠIMO BŪDAS pirmo sluoksnio:

Šparaginės pupelės nuplaunamos ir nupjaustomi jų galiukai. Paruoštos šparaginės pupelės dedamos į verdantį, pasūdytą vandenį ir virinamos apie 8-10 minučių, arba kol suminkštės. Apvirtos pupelės nusunkiamos ir nusausinamos. Į įkaitintą keptuvę pilamas graikiškų riešutų aliejus, dedamos apvirtos šparaginės pupelės. Pupelės kepinamos 7-8 minutes, vis pamaišant. Prieš baigiant kepti dedami sukapoti pistacijų riešutai , druska ir mėgstamais prieskoniais.Pupelėms vėstant dedamas majonezas lengvai išmaišomas. Sudedame į formą ir dedame 2 val. į šaldytuvą.

PARUOŠIMO BŪDAS antro sluoksnio:

Inde labai gerai sumaišykite kapotą mėsą, garstyčias, abu padažus, brendį, druską, pipirus ir kiaušinį. Suformuokite „paploti pagal formą“, įdėkite į lėkštę ir uždengę folija apie pusvalandį palaikykite.

Ant šparaginių pupelių dedamas antras sluoksnis ir puošiame šviežiomis arba marinuotomis daržovėmis.

DAUGIAU RECEPTŲ

Tuno suktinukai su salotų lapais

Bulvių salotos su kiaušiniais