TRAŠKUČIAI UŽ PERGALĘ

INGRIDIENTAI

(6 asmenims)
1 lavašas
200g kieto brandinto sūrio
1 šaukštas kmynų
1 česnako skiltelė
2 šaukštai prieskoninių žalumynų
2 šaukštai majonezo “Vilnius”
PARUOŠIMO BŪDAS
Į majonezą “Vilnius” išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą, sukarpykite trikampėliais. Smulkiai sutarkuokite kietą sūrį. Lavašo gabalėlius pabarstykite tarkuotu sūriu, kmynais, prieskoninėmis žolelėmis. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite lavašo trikampėlius. Kepkite 210°C temperatūros orkaitėje. Skanaus.

MORKŲ TRAŠKUČIAI SU SŪRIO UŽTEPĖLE

INGRIDIENTAI

(6 asmenims)
1 lavašas
200g kieto brandinto sūrio
1 šaukštas kmynų
1 česnako skiltelė
2 šaukštai prieskoninių žalumynų
2 šaukštai majonezo “Vilnius”
PARUOŠIMO BŪDAS
Į majonezą “Vilnius” išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą, sukarpykite trikampėliais. Smulkiai sutarkuokite kietą sūrį. Lavašo gabalėlius pabarstykite tarkuotu sūriu, kmynais, prieskoninėmis žolelėmis. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite lavašo trikampėlius. Kepkite 210°C temperatūros orkaitėje. Skanaus.

Bulvių traškučiai

INGRIDIENTAI

8 bulvės
200g alyvuogių aliejaus
Padažas
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
3 saldžiosios paprikos
1 aitrusis pipiras
4 česnako skiltelės
0.5 svogūno
3 šaukštas majonezo “Vilnius”
PARUOŠIMO BŪDAS
Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulvių griežinėlius perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Didelėje keptuvėje įkaitinkite stiklinę alyvuogių aliejaus ir nedidelėmis porcijomis kepkite bulvių traškučius.
Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, pabarstykite druska, pipirais ir paprika.
Pasiruoškite padažą.
Saldžiąsias paprikas sudėkite į skardą ir kepkite 200°C temperatūros orkaitėje (20 min.)
kol jų viršus apskrus ir atšoks odelė. Tuomet paprikas nulupkite, išimkite sėklas ir su česnako skiltelėmis, svogūnu ir aitriuoju pipiru sutrinkite elektrine trintuve. Padažą paskaninkite pipirais, druska ir majonezu “Vilnius”. Bulvių traškučius tiekite su paprikų ir majonezu “Vilnius” padažu.
Skanaus.