„vip“ burgeris

(su balzaminiais karamelizuotais svogūnais)

Ingredientai:

4 bandelės (mėsainiams)
400 g. kalakutienos faršo
120 g. fermentinio sūrio
1 raudonoji paprika
1 pomidoras
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
Čiobreliai, pagal skonį
5 šaukštai majonezo „Vilnius Originalus“
1 šaukštas garstyčių
Druskos žiupsnelis
Malti pipirai (žiupsnelis)

KARAMELIZUOTI BALZAMINIAI
SVOGŪNAI

2 dideli svogūnai
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas aliejaus
2 šaukštai cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

Nuplauname papriką, supjaustome ketvirčiais, ištepame aliejumi (pagardintu druska ir pipirais), dedame į orkaitę (180°C ), kepame 20 min. Iškepus supjaustome juostelėmis. Nulupame svogūną susmulkiname ir pakepame keptuvėje, kol suminkštės. Sumaišome svogūnus, į kalakutienos faršą, pagardiname druska ir pipirais. Mėsą suskirstome į keturis rutuliukus, suplojame juos į blynus (mėsainio bandelės dydžio) ir apkepame keptuvėje su aliejumi (abi puses po 4-5 min.). Ruošiame karamelizuotus svogūnus. Nulupame ir supjaustome svogūnus griežinėliais. Pakepiname svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs. Sumažinus ugnį, suberiame cukrų ir maišydami kaitiname, kol svogūnai juo pasidengs. Ruošiame specialų padažą mėsainiams. Į smulkintuvą dedame majonezą „Vilnius Originalus”, garstyčias, skiltelę česnako, šlakelį citrinos sulčių, bei čiobrelio, druskos, pipirų pagal skonį. Viską susmulkiname iki vientiso padažo. Mėsainių bandeles (pjautine puse viršuje) dedame į orkaitę ir skrudiname (5-7 min.). Naudojame orkaitės kaitrą iš viršaus. Mėsainių bandeles aptepame padažu. Ant pagrindo dedame pomodoro skiltelę, kalakutienos kotletą, sūrį, juostelėmis pjaustytą keptą papriką ir karamelizuotais svogūnais uždengiame viršutinę bandelės dalį. Mėsainį suvyniojame aliuminio folijoje ir dedame į orkaitę (150°C) šildome 8 min. Skanaus!

netikėtas siurprizas

Ingredientai:

800 g kiaulienos faršo
1 morka
2 svogūnai
2 kiaušiniai
8 kietai virti kiaušiniai
100 g. džiūvėsėlių
4 skiltelės česnako
Juodieji pipirai (malti)

Druska
1 stiklinė pieno
3 šaukštai majonezo “Vilnius Originalus”
100 ml aliejaus (kepimui)
Prieskoniai, mėsai
1 šaukštas smulkintų žalumynų
3 šaukštai kečupo

PARUOŠIMO BŪDAS:

Svogūną ir česnako skilteles labai smulkiai supjaustykite ir suberkite į indą su faršu, žalumynais, džiūvėsėliais, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska bei pipirais ir viską labai gerai išmaišykite. Iš faršo suformuokite 8 paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspauskite faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsos bei kiaušinių kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir patroškinkite dar 10 - 15 min. Padažui supjaustykite morką, susmulkinkite svogūną ir česnaką, ir švelniai apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Pakepintas daržoves suberti į troškintuvą, sumaišykite kečupą su majonezu „Vilnius Originalus“ bei pienu ir supylus į troškintuvą viską išmaišykite ir troškinkite 5 min. Patiekti galima su ryžiais, raugintais agurkėliais ar salotomis. Skanaus!

Fish and chips

Ingredientai:

4 vnt. menkės filė
200 g miltų
Puse šaukštelio sodos
1 stiklinė šviesaus alaus
3 šaukštai citrinos sulčių
1 kg bulvių
500 ml aliejaus (kepimui)
200 ml majonezo „Vilnius Originalus“
Druska

PARUOŠIMO BŪDAS:

Nuskuskite ir supjaustykite bulves lazdelėmis, pusvalandžiui pamerkite į vandenį. Inde aukštais kraštais įkaitinkite aliejų. Nusausinkite bulves (naudokite popierines servetėles, kad būtų visai sausos ir vandens nepatektų į aliejų, nes taškysis riebalai), po kelias lazdeles meskite į karštą aliejų ir gruzdinkite, kol gražiai pageltonuos (apie 3–4 minutes). Ant lėkštės patieskite popierinę servetėlę, išgriebkite bulves ir dėkite į lėkštę. Ant išgriebtų bulvių užtieskite servetėlę ir gruzdinkite kitą porciją. Kai visos bulvės bus iškeptos, laikykite šiltai, kol paruošite žuvį. Į lėkštę įberkite miltų ir apvoliokite menkės filė. Iš miltų, sodos, druskos, pipirų, alaus ir citrinų sulčių sumaišykite tešlą iki konsistencijos, kad įmerkus žuvies filė, ji pasidengtų tešlos sluoksniu. Tokią žuvį dėkite į karštą aliejų ir gruzdinkite, kol tešla bus traški, o žuvis – iškepusi. Maždaug 6–10 min. (180°C). Žuvį su bulvėmis patiekite lėkštėje, pagal skonį apšlakstykite citrinos sultimis, pasigardinkite majonezu “Vilnius Originalus”, druska ir pipirais. Skanaus!