Lietuviškas šventes kuriame su PIRMU LIETUVIŠKU majonezu VILNIUS. Tai geriausias pasirinkimas jūsų švenčių tradiciniams patiekalams.
PIRMAS LIETUVIŠKAS Tradicinis skonis
Vištienos šaltiena su daržovėmis
SUDEDAMOSIOS DALYS:
500 g vištienos blauzdelių,
2 morkos,
2 š. želatinos,
vandens,
100g marinuotų kukurūzų,
100g marinuotų žirnelių,
druskos, pipirų,
200 g majonezo majonezo
VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS.
500 g vištų blauzdelių,
2 morkos,
2 š. želatinos, vandens,
100 g marinuotų kukurūzų,
100 g konservuotų žirnelių,
druskos, pipirų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėkite blauzdeles į puodą, užpilkite vandeniu. Virkite apie 1,5 valandos.
Morkas supjaustykite, dėkite į puodą su mėsa. Berkite žirnelius, kukurūzus, druskos, pipirų ir virkite
dar apie 10 min. Sultinį nukoškite, nuimkite nuo kaulo mėsą. Nuimtą mėsą ir išvirusias daržoves
sudėkite į puodą. Su sultiniu pasiruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės, ir supilkite į puodą su
mėsa ir daržovėmis. Paruoštą sultinį išpilstykite į formeles. Palaukite, kol sustings. Patiekite su
majonezu VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS. Skanaus!
PIRMAS LIETUVIŠKAS Tradicinis skonis
Įdaryti kiaušiniai su silke ir burokėliais
SUDEDAMOSIOS DALYS:
4 kietai virti kiaušiniai,
1 virtas smulkiai supjaustytas burokėlis,
1 š. majonezo VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS,
1 š. garstyčių,
1 š.šviežių smulkintų krapų,
druskos, pipirų.
PAPUOŠIMUI.
Silkės filė,
krapų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius perpjaukite per pusę. Išimkite trynius ir sutrinkite šakute. Sumaišykite trynius, burokėlius,
garstyčias, krapus, majonezą. Masę šaukštu sudėkite į baltymų vidų. Ant viršaus uždėkite po silkės
gabaliuką, užberkite krapų. Skanaus!
PIRMAS LIETUVIŠKAS Tradicinis skonis
Šonine apvynioti kalakutienos suktinukai, įdaryti špinatais
SUDEDAMOSIOS DALYS:
2 kalakutų krūtinėlės,
6 griežinėliai šaltai rūkytos šoninės,
2 smulkiai sukapotos česnakų skiltelės,
šlakelis aliejaus, druskos, pipirų,
4 saujos šviežių špinatų,
4 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio,
50 g sauso baltojo vyno,
100 g majonezo VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kalakutų krūtinėles per
visą plokštumą peiliu įpjaukite (ne iki galo) taip, kad atvertus susidarytų didesnis mėsos plotas.
Pridengę maistine plėvele, pamuškite plaktuku, kad krūtinėlės suplonėtų. Įtrinkite smulkintais
česnakais, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Špinatus kaitinkite sausoje
keptuvėje, kol sukris. Išimkite iš keptuvės, nuspauskite skystį. Špinatų masę dėkite ant paruoštos
mėsos krašto, pabarstykite tarkuotu sūriu ir tvirtai susukite suktinuką. Paruoštus suktinukus
apvyniokite šonine. Suverkite kraštelį mediniais dantų krapštukais, kad kepant neatsidarytų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sudėkite suktinukus į kepimo indą, įpilkite sauso baltojo vyno ir
pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30 min., kartkartėmis palaistykite vyno padažu. Patiekite su
majonezu VILNIUS PIRMAS LIETUVIŠKAS. Skanaus!
Majonezas VILNIUS NAMINIS! Geriausia, ką sukūrėme. Puikus patiekalų pagardas, kai norisi išskirtinių ir gurmaniškų skonio akimirkų.
MAJONEZŲ MAJONEZAS Geriausia, ką sukūrėme
Raudongūžių kopūstų salotos su majonezu
SUDEDAMOSIOS DALYS:
1 raudongūžis kopūstas,
1 morka,
50 g majonezo NAMINIS,
3 skiltelės česnakų,
1 saldžioji paprika,
druskos ir pipirų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morką ir kopūstą sutarkuokite stambia tarka, truputį pasūdykite, patrinkite
mediniu šaukštu arba pamaigykite švariomis rankomis, kol suminkštės kopūstas. Dėkite smulkintus
česnakus ir saldžiąją papriką. Gerai išmaišykite su majonezu NAMINIS. Skanaus!
MAJONEZŲ MAJONEZAS Geriausia, ką sukūrėme
Kepta antis, marinuota su majonezu
SUDEDAMOSIOS DALYS:
1 antis,
100 g majonezo NAMINIS,
6 skiltelės česnakų,
1 šaukštelis druskos,
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
1/4 šaukštelio džiovintų rozmarinų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Česnakus smulkiai sukapokite, išmaišykite su druska, rozmarinais,
pipirais, majonezu NAMINIS. Mišiniu gerai įtrinkite antį. Dėkite antį į indą ir marinuokite šaldytuve
pernakt. Kepkite iki 160 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 val. Skanaus!
MAJONEZŲ MAJONEZAS Geriausia, ką sukūrėme
Krevetės su šonine
SUDEDAMOSIOS DALYS:
30 didelių krevečių,
30 šoninės juostelių,
1 skardinė pomidorų savo sultyse,
2 skiltelės česnakų,
3 šaukšteliai tabasko padažo,
1 šaukštas cukraus,
1/4 šaukštelio druskos,
250 g majonezo NAMINIS su grybais.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pomidorus, česnakus,
cukrų, druską, tabasko padažą sudėkite į keptuvę ir troškinkite 5–9 min. Trintuvu viską susmulkinkite.
Krevetes nuplaukite, apvyniokite šoninės juostelėmis ir apkepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių,
kol paskrus. Patiekite su majonezu NAMINIS su grybais. Skanaus!