Kūčių karpis

INGREDIENTAI

1 karpis,
2 valg. š. citrinų sulčių,
2 kiaušiniai,
miltų ir džiūvėsėlių (apvolioti),
šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų,
1/4 puodelio duonos trupinių,
aliejaus (kepti),
200 g majonezo VILNIUS.

PARUOŠIMAS

Karpį išskroskite, nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais. Juos apšlakstykite citrinų sultimis, pasūdykite, apibarstykite pipirais ir palikite maždaug 20 min. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Karpio gabaliukus pavoliokite miltuose, merkite į kiaušinių plakinį ir pavoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol dailiai apskrunda. Pagardinkite majonezu VILNIUS. Skanaus!

Kalėdinės morkų salotos

INGREDIENTAI

2 morkos,
2 marinuoti agurkai,
200 g marinuotų grybų,
50 g fermentinio sūrio,
100 g majonezo VILNIUS,
4 skiltelės česnako.

PARUOŠIMAS

Burokine tarka sutarkuokite morkas ir sūrį. Susmulkinkite česnaką, grybus ir agurkus. Viską išmaišykite su majonezu VILNIUS. Skanaus!

Linksmas Kalėdų Senelis

INGREDIENTAI

6 valg. š. majonezo VILNIUS,
60 g kietojo sūrio,
50 g lydyto sūrio,
1 virtas kiaušinis,
2 skiltelės česnako, gvazdikėlių,
4 pomidorai, šviežių krapų ir petražolių,
šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų.

PARUOŠIMAS

Burokine tarka sutarkuokite kietąjį sūrį ir lydytą sūrelį. Susmulkinkite kiaušinį, česnako skilteles ir žalumynus. Sukrėskite majonezą VILNIUS. Pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite. Gražiai nupjaukite pomidorų viršų ir atsargiai išgremžkite vidų. Pomidorus prikrėskite įdaro. Vėl uždėkite nupjautą pomidoro viršų. Papuoškite: įspauskite du gvazdikėlius – bus akys, barzdą padarykite iš majonezo VILNIUS. Skanaus!

Šventinis įdarytas kalakutas

INGREDIENTAI

16 valg. š. majonezo NAMINIS,
2 kiaušiniai,
1 arb. š. margarino,
1 arb. š. Vusterio padažo,
1 arb. š. kapotų šalavijų lapelių,
1/4 valg. š. malto muskato riešuto,
2 svogūnai,
300 g kiaulienos dešros,
150 g džiovintų abrikosų,
1/4 puodelio kapotų lazdynų ir
graikinių riešutų, migdolų,
1/4 puodelio rupių šviežių duonos trupinių.

PARUOŠIMAS

Dideliame dubenyje sumaišykite majonezą NAMINIS, plaktus kiaušinius, margariną, Vusterio padažą, smulkintus šalavijus ir muskato riešutą. Įmaišykite pjaustytus svogūnus, dešros mėsą, graikinius ir lazdynų riešutus, migdolus. Suberkite duonos trupinius ir išmaišykite. Kalakutą prikimškite įdaro ir užsiūkite, kad neišbyrėtų. 4–5 kg kalakutas kepamas apie 3–3,5 val. 200 °C temperatūros orkaitėje. Skanaus!

Batatų apkepėlė

INGREDIENTAI

2 kg batatų,
1/2 puodelio majonezo NAMINIS,
1/2 puodelio razinų,
1/4 puodelio grietinėlės,
1 kiaušinis,
1/4 puodelio rudojo cukraus,
1/2 puodelio smulkintų imbierinių sausainių,
1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų.

PARUOŠIMAS

Batatus iškepkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite, įkrėskite majonezo NAMINIS tiek, kad jums dar liktų du šaukštai, supilkite grietinėlę ir plaktą kiaušinį, suberkite razinas ir cukrų. Išmaišykite. Batatų mišinį sukrėskite į negilią kepimo formą. Dubenyje sumaišykite sausainių ir riešutų trupinius, sukrėskite likusius 2 valg. šaukštus majonezo NAMINIS. Šį mišinį tolygiai užtepkite ant bulvių mišinio. Orkaitę įkaitinkite iki 280 °C. Kepkite 30 min. Prieš patiekdami leiskite pastovėti 15 minučių. Skanaus!

Kalėdiniai sumuštiniai

INGREDIENTAI

200 g juodos duonos,
1 avokadas,
1 arb. š. citrinų sulčių,
4 valg. š. majonezo NAMINIS,
2 skiltelės česnako, šiek tiek druskos,
maltų juodųjų pipirų,
100 g sūdytos arba rūkytos lašišos,
kaparėlių, šviežių krapų.

PARUOŠIMAS

Duoną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Juos apskrudinkite 180 °C orkaitėje 5 min., o apskrudusius įtrinkite česnaku. Į smulkintuvą įdėkite avokado minkštimą, supilkite citrinų sultis, sukrėskite majonezą NAMINIS, įmeskite 1 skiltelę česnako, įberkite druskos ir pipirų. Viską sutrinkite iki vienalytės masės. Ant duonos skrebučių tepkite avokado užtepėlės, uždėkite po gabalėlį lašišos. Skrebučius papuoškite kaparėliais, grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiais krapais. Skanaus!