SALOTOS SU VIšTIENOS KRūTINėLE IR JOGURTO PADAžU
salotossuvistienoskrutinele
Ingredientai:
Pekino kopūstas300 g
Paprika1 vnt.
Obuolys (didelis)1 vnt.
Alyvuogių (ar kitas augalinis) aliejus20 g
Česnakas1 skiltelė
Vištienos filė200 g
Jūros druska¾ arbatinio šaukštelio
Juodieji pipirai½ arbatinio šaukštelio
Natūralus juogurtas125 ml
Garstyčios2 arbatiniai šaukšteliai
Citrinos sultys5 ml
Skystas medus15 g
Džiovinti krapai1 arbatinis šaukštelis
Paruošimas:
Kopūstą smulkiai supjaustykite. Papriką ir obuolį supjaustykite plonais šiaudeliais. Įdėkite į dubenį ir palašinkite citrinos sulčių, kad obuolys netamsėtų. Rankomis išmaišykite.
Aliejuje pakepinkite perpjautą per pusę česnako skiltelę iki gražios auksinės spalvos ir jį išimkite. Gautame česnakiniame aliejuje pakepinkite vištienos gabaliukus (5-7 min).
Padažui sumaišykite likusius ingredientus (jūros druska ¾ arbatinio šaukštelio, juodieji pipirai ½ arbatinio šaukštelio, natūralus juogurtas 125 ml, garstyčios 2 arbatiniai šaukšteliai, citrinos sultys 5 ml, skystas medus 15 g, džiovinti krapai 1 arbatinis šaukštelis). Gerai išmaišykite. Būtinai paraugite, suprasite, jei ko nors trūks.
Sudėkite salotas. Galima ant salotų mišinio padėti vištienos gabaliukus ir apipilti padažu. Kitas būdas - viską sumaišyti. Šias salotas galima daryti su grietine vietoj jogurto arba majonezą sumaišyti su grietine (50%/50%) ir prieskoniais (be garstyčių ir citrinos sulčių).