Silkės salotos su avokadu, bananais ir majonezu Vilnius Classic

INGREDIENTAI:

2 silkių filė
2 kietai virti kiaušiniai
1 bananas
1 avokadas
šiek tiek citrinų sulčių
žiupsnelis druskos ir pipirų
2 šaukštai majonezo
Svogūnų laiškai

PARUOŠIMO BŪDAS.

Mažais gabaliukais supjaustome silkę, kiaušinį, avokadą, bananą, dedame į dubenį,  apšlakstome trupučiu citrinos sulčių. Pagal skonį viską pagardiname žiupsneliu juodųjų pipirų, dedame du šaukštus Vilniaus Classic majonezo, viską išmaišome ir papuošiame smulkintais svogūnų laiškais.

Sluoksniuotos silkės salotos su majonezu Vilnius Classic

INGREDIENTAI:

2 silkių filė
1 rausvasis svogūnas
1 obuolys
1 morka
1 virtas burokėlis
3 Šaukštai majonezo
Žiupsnelis garstyčių grūdelių.
 
PARUOŠIMO BŪDAS.
Nedideliais gabaliukais supjaustome silkės filė, sutarkuojame: obuolį, morką, virtą burokėlį, susmulkiname nedidelį svogūną. Viską sluoksniais dedame į taurę, pagardiname majonezu ir papuošiame žiupsneliu garstyčių grūdelių.

Faršu ir grybais įdarytos bulvės

INGREDIENTAI:

10 virtų bulvių su lupena
700g faršo
300g grybų
200g tarkuoto sūrio
1 svogūnas
6 šaukštai majonezo
2 skiltelės česnako
Žiupsnelis druskos ir pipirų
Šiek tie žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS.

Bulves perpjauname pusiau ir išskobiame jų vidų. Pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, sudedame kapotą česnaką ir dar minutę kepame. Pasmulkiname grybus ir kepame, kol skystis nuo grybų nugaruos. Sudedame faršą ir apkepame, pagal skonį pagardiname prieskoniais. Iš bulvių išskobtą minkštimą sutriname grūstuve sumaišome su kepintu faršu, tarkuotu sūriu, smulkintais žalumynais ir majonezu.
Gautu įdaru pripildome išskobtas bulvių puseles ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. 15 minučių kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada užberiame likusį sūrį ir kepame dar apie 5-6 minutes, kol sūris išsilydys.

Baravykų salotos

INGREDIENTAI:

200g baravykų (konservuotų)
25g svogūnų laiškai
120g majonezo Vilnius Classic
3 šaukštai garstyčių
žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų, cukraus
1 šaukštas aliejaus
šiek tiek citrinų sulčių

 
PARUOŠIMO BŪDAS.
Grybus supjaustome smulkiais gabalėliais, nusausiname, sudedame į dubenį, pabarstome druska bei maltais pipirais, apšlakstome citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišome. Serviruojame salotinėje, pagardiname padažu, puošiame salotų lapais.
Ruošiame padažą: majonezą Vilnius Classic sumaišome su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedame porą šaukštų smulkintų svogūnų laiškų, pagal skonį dedame druskos ir cukraus.

Silkės užkandėlė su bulvėmis ir burokėliais

INGREDIENTAI:

3 virtos bulvės
2 silkių filė
2 virti kiaušiniai
1 šaukštas grietinės
2 šaukšteliai krienų
1 virtas burokėlis
0,5 šaukštelio kmynų
2 šaukštai Vilnius Classic majonezo

PARUOŠIMO BŪDAS.

Silkių filė pjaustome nedidelėmis juostelėmis ir dedame į salotinę. Padažui: susmulkiname virtus kiaušinius, sumaišome su grietine ir šaukštu paruoštų krienų. Bulves supjaustome kubeliais, sumaišome su padažu ir patiekiame šalia silkės. Stambiai sutarkuojame burokėlius, pagardiname kmynais, majonezu, sumaišome ir patiekiame šalia silkės.

Pupelių salotos su skrebučiais

INGREDIENTAI:

200g pupelių (konservuotų)
200g olandiško sūrio
150g agurkų
80g baltos duonos
2 šaukštai majonezo Vilnius Classic
Žiupsnelis krapų

 
PARUOŠIMO BŪDAS.
Duoną supjaustome kubeliais ir skrudiname orkaitėje apie 5-6 minutes (200° C). Kubelius vartome, kad kiekviena pusė šiek tiek apskrustų. Nedideliais kubeliais smulkiname sūrį ir agurkus. Supjaustytus ingredientus dedame į dubenį su pupelėmis, pagardiname majonezu ir krapais, viską išmaišome.

Skumbrės užtepėlė

INGREDIENTAI:
300g karštai rūkytos skumbrės
100g konservuotų žirnelių
2 virti kiaušiniai
2 marinuoti agurkai
1 poras
3 šaukštai majonezo
žiupsnelis krapų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS.
Smulkiai supjaustome kiaušinius, skumbrės filė ir porą. Kubeliais smulkiname marinuotus agurkėlius. Viską pagardiname Vilnius Classic majonezu ir sumaišome, papuošiame smulkintais krapais.

Balta mišrainė

INGREDIENTAI:

5 bulvės
2 morkos
2 kiaušiniai
2 rauginti agurkai
100g konservuotų žirnelių
5 šaukštai majonezo
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų

 
PARUOŠIMO BŪDAS.
Švariai nuplautas morkas ir bulves verdame neluptas, taip išliks daugiau skonio. Išvirtas daržoves ataušiname ir nulupame. Kubeliais supjaustome: bulves, morkas, agurkus, kiaušinius, dedame į dubenį, supilame žirnelius. Pagardiname majonezu, žiupsneliu prieskonių ir viską išmaišome.

Krepšeliai su grybais

INGREDIENTAI:
200g marinuotų grybų
1 pomidoras
1 svogūnas
1 nedidelis obuolys
1 kiaušinis
6 šaukštai majonezo
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šviežių petražolių
6 tešlos krepšeliai

PARUOŠIMO BŪDAS.
Susmulkiname svogūnus ir kepame iki auksinės spalvos. Marinuotus grybus pjaustome nedideliais gabalėliais, sumaišome su kepintais svogūnais, dedame į krepšelius. Tešlos krepšelius aptepame plaktu kiaušiniu ir kepame orkaitėje 6 - 9 min. Smulkiname obuolį, griežinėliais pjaustome pomidorus ir dedame į iškeptus krepšelius, pagardiname majonezu ir puošiame petražolės lapeliu.

Stintomis įdaryti obuoliai

INGREDIENTAI:
6 obuoliai
3 rūkytos stintos
2 morkos
1 salieras
1 poras
1 virtas kiaušinis
3 šaukštai majonezo Vilnius Classic
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus
žiupsnelis pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS.
Morkas, porą, salierus supjaustome kubeliais, troškiname, pagal skonį dedame prieskonių. Stintas išvalome, smulkiai supjaustome, sumaišome su daržovėmis ir majonezu. Obuoliai perpjaunami pusiau, išskobiami į vidų dedame kiaušinio skiltelę ir paruoštą įdarą.