ISTORIJA

Uždaroji akcinė bendrovė „Vilniaus majonezo gamykla“ – tai majonezo gamybos lyderė Lietuvoje, gaminanti įvairaus skonio majonezą „Vilnius“. Sėkmingą įmonės veiklą lemia ilgametė patirtis ir tradicijos, kurių šaknys siekia 1981-uosius metus. Unikalios technologijos padedama, įmonė pagamino pirmajį lietuvišką majonezą – klasikinio skonio, 67% riebumo „Provansalį“, kurį greitai įvertino ir pamėgo vartotojai. Kaip ir dauguma to meto mūsų šalies produkcijos gamintojų, įmonė negalėjo pirkėjams pasiūlyti didesnės įvairovės: tebuvo 250 g stikliniai indeliai su užspaudžiamais metaliniais dangteliais ir blankių spalvų etiketėmis.

Tobulindama produktų gamybos technologiją  bei atsižvelgdama į vartotojų poreikius, 1993-aisias metais bendrovė pagamino liesesnį majonezą „Vilnius“. Vėliau buvo pradėta gaminti majonezo serija su grybais, krapais, krienais bei kitais priedais. Plėsdama asortimentą, įmonė nenustojo ieškojusi naujų sprendimų produkcijos prekinei išvaizdai pagerinti. Atsižvelgiant į besikeičiančius pirkėjų poreikius, produkcija buvo pradėta fasuoti į 250 g, 500 g, ir 900 g stiklinius indelius su patogiais srieginiais dangteliais, o pasenusio dizaino etiketes pakeitė įvairiaspalvės lipnios etiketės.

Pirmasis lietuviškas kečupas „Vilnius“ pasiekė vartotojus 1994-aisiais. Tuo metu fasavimo galimybės buvo gana ribotos, tad šis kečupas buvo pilstomas į stiklinius indelius.

1995-aisiais įmonės produkcija buvo pradėta fasuoti į 5 kg kibirėlius. Ši naujovė pritraukė dar daugiau vartotojų, nes didesnis įpakavimas puikiai tiko ne tik pavieniams pirkėjams, bet ir didelėms viešojo maitinimo įstaigoms. Rinkoje pasirodžius kitų gamintojų majonezams, majonezas „Vilnius“ sugebėjo išlaikyti lyderio poziciją. Tais pačiais metais įmonė pradėjo gaminti ir pomidorų padažą „Vilnius“.

Nenuostabu, kad „Vilniaus“ kečupai ir pomidorų padažai greitai atrado savo vietą rinkoje – pirkėjai vertina tai, kad šių maisto produktų gamyboje naudojamos tik aukščiausios kokybės žaliavos, o produktų sudėtyje nėra saldiklių, nenatūralių kvapiųjų ar genetiškai modifikuotų medžiagų bei konservantų.

1997 m. majonezas „Vilnius“ mugėje „Rinkis prekę lietuvišką“ apdovanotas medaliu „Lietuvos metų gaminys“ ir diplomu „Populiariausias konservuotas produktas“.

1999 m. bendrovė pristatė mažai kaloringą majonezą „Vilnius“, kuris buvo pripažintas metų gaminiu ir pelnė aukščiausią apdovanojimą.

2002 m. modernizavus įmonę, pirkėjus pasiekė majonezo padažai salotoms bei mėsos patiekalams, majonezas „Pikantiškas“ buvo apdovanotas medaliu, o dalis stiklinės taros pakeista į modernią ir saugią tarą – PET.

2004 m. įdiegus naują RVASVT kokybės valdymo sistemą, „Vilniaus majonezo gamyklos“ gaminamos produkcijos aukšta kokybė buvo visuotinai pripažinta.

Daugiametė patirtis ir uoliai puoselėjamos tradicijos sukūrė visų vertinamą ir mėgstamą  lietuviško skonio majonezą, kuris džiugina vartotojus ne tik per svarbiausias metų šventes, bet praturtina ir kasdienį stalą.

„Vilniaus majonezo gamyklos“ produktai – tai ir vartotojų, ir ekspertų pripažinti gaminiai. Džiaugiamės galėdami pasigirti ne vienu gaminio apdovanojimu.

Mūsų vertybės:
Ilgametė patirtis, techninis novatoriškumas, išsaugant lietuviškas tradicijas ir jų tęstinumą, bei aukščiausios kokybės standartai. Būtent taip pavyko sukurti savito skonio produktą, kurį šiandien vadiname majonezu „Vilnius“.